Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

20.03.2018

Šokolādes torte ar mīksto bezē


10-12 porcijas 1 stunda + 2-3 stundas ledusskapī

Sastāvdaļas pamatnei
50 g sviesta
10 Digestive cepumu
3 ēdamkar. Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
Šokolādes krēmam
150 ml saldā krējuma
90 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
95 g Dansukker tumšā Muskovado cukura
3 olu dzeltenumi
150 g tumšās šokolādes
90 g sviesta istabas temperatūrā
1 šķipsniņa sāls

Mīkstajam bezē
2 olu baltumi
220 g Dansukker baltā cukura
100 ml ūdens
1/2 citrona sulas

Pagatavošana

Sviestu izkausē un sakuļ ar cukuru un cepumu drupačām. Maisījumu izklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 18 cm) un saspiež blīvā kārtā.

Saldo krējumu ar balto un muskovado cukuru uzkarsē.

Olu dzeltenumus viegli sakuļ. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā pievieno karsto krējuma maisījumu. Lej atpakaļ katlā un uzkarsē līdz 85°C.

Šokolādi sadrupina un pievieno krēma maisījumam. Pa maziem gabaliņiem sviestu. Beigās pievieno sāli. Sakuļ viendabīgā masā.

Šokolādes krēmu pārlej pamatnei un atstāj uz 2-3 stundām ledusskapī sastingt.

Olu baltumus sakuļ vieglās putās. Ūdeni, cukuru un citrona miziņu uzvāra līdz 120°C. Tievā strūkliņā, nepārtraukti kuļot, cukura sīrupu iemaisa olu baltumos. Turpina kult, līdz masa atdzisusi.

Masu liek dekorēšanas tūtā, kas aprīkota ar dekorēšanas uzgali, un izspiež pāri šokolādes kūkai. Bezē galotnītes apdedzina ar kulinārijas degli.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

  

Saistītie raksti

Sviesta gatavošana pēc senām tradīcijām
Saldskāba marināde vistas gaļai
Kartupeļu salāti ar asumiņu
Veģetārie salāti
Plūmju kūka (RECEPTE)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts