Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

19.12.2016

Rulete ar vīģēm un maskarpones krēmu

Sastāvdaļas
Pamatnei
3 olas
125 g  Dansukker baltā cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
120 g  miltu
0,5 tējkar. cepampulvera
1 citrona miziņa
2 tējkar. malta kanēļa

Mascarpone krēmam
350 ml  saldā krējuma
250 g maskarpones siera
3 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
6 ēdamkar. vīģu ievārījuma


Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C. Cepešpannu izklāj ar ietaukotu pergamentpapīru. Olas ar cukuru un vaniļas cukuru sakuļ gaisīgās putās.  Miltos iemaisa cepamo pulveri, un visu iemaisa olu putās. Izklāj uz cepešpannā izklātā pergamentpapīra vienmērīgā kārtā. Cep cepeškrāsns vidū apmēram 5 minūtes. Pārkaisa ar cukuru, izgāž no cepešpannas uz cepamā papīra un atdala no pergamentpapīra.
Maskarpones krēmam saputo saldo krējumu, iemaisa maskarpones sieru. Iesijā pūdercukuru. Uzmanīgi iecilā vīģu ievārījumu. 
Ruletes biskvītu pārklāj ar krēmu. Uzglabā vēsā vietā. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar ogām.

  

Saistītie raksti

Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem
Speķa pīrādziņi klasiskie
Kartupeļu, sēņu krēmzupa
Padomi un ieteikumi par gatavošanu un cepšanu
Jērs sīpolos


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts