Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

10.08.2011

Bezalkoholiskie kokteiļi

1."Strawberry Basilo"
Svaigas zemenes - 100g
Svaigs baziliks - 3lapiņas
Monin zemeņu sīrups - 2cl
Minerālūdens

Liek glāzē zemenes un baziliku un rūpīgi sastampā. Pievieno sīrupu un liek pilnu glāzi ar ledu, un rūpīgi izmaisa, pa virsu pārlej mīnerālūdeni. Dekorē ar bazilika lapiņu




2."Virgin Sangria"

Vīnogu sula - 8cl
Ābolu sula - 8cl
Upeņu sula - 8cl
Monin sangria sīrups - 3cl

Daudz dažadu svaigu augļu (pēc izvēles, bet nevajadzētu ļoti aizrauties ar citrusaugļiem)

Ņem liela tilpuma sarkanvīna vai longdrink glāzi, ieliek sagrieztus augļus vidēji lielos gabaliņos, pievieno pilnu glāzi ar ledu, tad salej visas sulas un sīrupus un rūpīgi izmaisa. Dekors nav nepieciešams

3."Gurķu ledus tēja"
Monin Cucumber sīrups - 2cl
Monin citronu ledustējas sīrups - 4cl
Ūdens - 15cl(bez gāzes)

Peliek pilnu longdrink glāzi ar ledu, salej visus ingredientus, ieliek divas svaiga gurķa ripiņas un pāris citrona šķēlītes, tad rūpīgi izmaisa un pasniedz.

Gatavojot kokteiļus, Raitis Akerblūms iesaka vasaras sezonā izmantot visa veida augļus, kuri pieejami tirgū vai lieveikalos, protams, prioritāte ir vietējiem augļiem to sezonas laikā

Ļoti garšigi kokteiļi vienmēr būs no Latvijas zemenēm to pilnbrieda brīdī. Ja fantāzijai nav robežu, var ķerties pie dzērienu pagatavošanas arī no vietējiem rabarberiem, dzērvenēm, melenēm, avenēm un pat ērkšķogām, teic bārmenis.
Tai pat laikā viņš neiesaka lielā daudzumā lietot citrusaugļus jo to mizā esošās ēteriskās eļļas var dot pamatīgu rūgtumu, kas svaigos atspirdzinošos dzērienos nav vēlams. Ja izvēlaties tos lietot, nogrieziet mizu ar visu baltumu.

Bolēm un sangrijām bārmenis iesaka lietot sekojošus augļus: arbūzus, melones, bumbierus, ābolus, persikus, nektarīnus, zemenes, ķiršus bez kauliņiem, vīnogas.

Nav ieteicams lietot kivi, avenes, ērkšķogas, dzērvenes,granātābolus, jo daži no šiem augļiem ļoti  ātri izšķīst, citiem nevēlama konsistence.



  

Saistītie raksti

Sviesta gatavošana pēc senām tradīcijām
Vēja kūkas
Ābolu dzēriens
Griķu putra pēc senas receptes
Rostbifs ar vīna mērci


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts