Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

11.09.2015

Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte

Medījumu gaļa no mājlopu gaļas atšķiras ar to, ka tā satur vairāk minerālsāļu, vitamīnus un mazāk taukus. Medījumu gaļa ir bagātīgs olbaltumvielu, dzelzs, fosfora un kālija avots, pateicoties zemajam tauku saturam, šai gaļai ir zemāka enerģētiskā vērtība, tāpēc to iesaka iekļaut ēdienkartē ne tikai ikdienā, bet arī, ja jāgatavo maltīte kādam sasirgušajam. Dietologi uzsver medījumu gaļas uzturvērtību, jo šie dzīvnieki savā uzturā nav saņēmuši ne hormonus, ne medikamentus, kurus mēdz pievienot mājlopu barībai. 


Sastāvdaļas: 

• 2gb. „Baltic Wild” brieža gaļas steiks 125-175g;
• Sāls;
• Svaigi saberzti pipari;
• olīveļļa;
• timiāna vai/un rozmarīna zariņš;
• 3 ķiploka daiviņas;
• 3 kadiķogas (pēc izvēles);

„Baltic Wild” brieža gaļas steiks ir ideāli piemērots divu personu ēdienreizei. Viena steika svars ir ~125-175g, aptuvenais steika biezums 1,5-2cm.

1. Pannu uzkarsē ļoti karstu (līdz 180o C). Pievieno olīveļļu, tikai tad, kad panna ir sakarsusi.
2. Liek uz pannas cepties brieža gaļas steiku. Ieteicams apcept no katras puses 3 minūtes. Cep bez pannas vāka.
3. Cepšanas laikā uz pannas pievieno timiāna vai/un rozmarīna zariņu, 3 ķiploka daiviņas, ieteicams pievienot arī 3 kadiķogas, kuras izcels medījuma gaļas īpašo garšu.
4. Kad apceptas abas steika puses, izslēdzot siltuma padevi pannai, uzlikt vāku un nogatavināt 1 minūti. Brieža gaļas steikam vispiemērotākais pagatavošanas veids būs vidēji cepts jeb medium rare. Cepot steiku ilgāk, tas būs sauss un sīksts.
5. Brieža gaļas steiku var pasniegt ar sezonas dārzeņiem, svaigiem salātiem u.c.

Ieteikumi:  

• pirms termiskas apstrādes NAV ieteicams steiku marinēt, jo pazūd medījuma gaļas burvība – tā garša;
• cepot steiku pannas vāku virsū neliek;
• pārkarsējot/pārcepot steiku var sabojāt priekšstatu par to cik medījuma gaļa ir burvīga.



Kur iegādāties: 

• Pa telefona nr. +371 20616115,
• T/C Juglas Centrs, veikals „Lauku Bauda”, 
• veikalā „Stockmann”
• u.c.

  

Saistītie raksti

Vistas un makaronu zupa
Sviesta gatavošana pēc senām tradīcijām
Saldskāba marināde vistas gaļai
Mārtiņdienas zoss cepetis
Receptes - Piparkūkas/ZIemassvētku cepumi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts