Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

4 porc.

Sastāvdaļas

3 olas
200 ml piena
90 g kviešu miltu
1 g sāls
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
200 ml krējuma, trekna vai liesāka pēc izvēles




Ābolu mērcei

4 āboli
100 ml ūdens
50 ml svaigi spiestas citrona sulas
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 g malta kardamona

Dekorēšanai
50 g sadrupinātu valriekstu
5 g Dansukker Balto cukura pērlīšu

Citronu krēmam
150 ml saldā krējuma
Sula un norīvēta miziņa no ceturtdaļcitrona
3 g Dansukker pūdercukura

Sviests vai margarīns cepšanai

Saldo krējumu puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pieliek citrona sulu, miziņu un pūdercukuru. Liek ledusskapī līdz pasniegšanai. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sakapā mazos gabaliņos. Samaisa sasmalcinātos ābolus ar ūdeni, citronu sulu un cukuru katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Pievieno vaniļas cukuru un kardamonu. Olas viegli sakuļ ar pienu. Pievieno miltus, sāli un vaniļas cukuru. Labi samaisa. Pievieno krējumu un noliek malā uz 10 minūtēm. Samaisa valriekstus un cukura pērlītes. Cep plānas pankūkas un uzreiz liek šķīvjos. Pārkaisa pankūkas ar valriekstu un cukura pērlīšu maisījumu. Blakus ieliek pa karotei ābolu mērces un citronu krēma.

 



  

Saistītie raksti

Uz iesmiņiem grilēta gaļa un dārzeņi
Ķirbju zupa
Horeca.lv iesaka: brieža gaļas steiks (2 personām), recepte
Gatavo šefpavārs: pitas maize ar gaļas bumbiņām Tomātu džema mērcē
Taizemes vistas zupa ar kokosriekstu pienu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts