2 porcijas 25 minūtes
Vairākumam no mums ar karstu šokolādi saistās skaistas atmiņas. Tā ir vienlīdz garda gan izbraucienos, gan arī baudot atpūtu dīvānā iepretim sprakšķošam kamīnam. Šeit atradīsi vairākus padomus, kā pagatavot izcilu karsto šokolādi.
Sastāvdaļas
100 g tumšās šokolādes
400 ml piena
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Garšas dažādošanai
2 tējkar. malta kanēļa + 0,5 sasmalcināta čili pipara pāksts
200 g svaigu aveņu
500-600 ml tekilas
Varianti dekorēšanai
Putukrējums
Mazie zefīriņi (maršmellovi)
Šokolādes čipsi vai graudiņi
Dansukker dzidrais cukura sīrups
Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris
Šokolādi sadrupina. Katliņā uzkarsē pienu, saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno šokolādi un izvēlētās garšvielas. Vidējā karstumā maisa, līdz šokolāde izkususi. Karsto šokolādi lej krūzītēs un dekorē.
Padoms!
Gaišā Muscovado cukura šķipsniņa padarīs garšu vēl bagātīgāku.
Šo recepti sastādīja
Dansukker