Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

24.06.2022

Jāņu siers

Biezpiens – 1 kg
Piens – 3 l
Olas – 4 gab.
Sviests – 70 g
Ķimenes – 2–3 saujas
Sāls – 1 ēdamk.
 
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu līdz 95 grādiem pastāvīgi maisot,un pakāpeniski pievieno maltu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec.

Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, maisīšanu pārtrauc , karstu nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē.Sūkalas notecina.

Pēc tam masu liek katliņā izkusētā sviestā, pievieno sāli,ķimenes un sakultas olas.
Karsē, līdz masa kļūst vienmērīga- karsējot īsāku laiku siers būs irdenāks, bet  ja ilgāku, tad sīkstāks.
Gatavo siera masu iesien marlē, liek vēsumā, var uzlikt nelielu slogu lai nospiestu rituļa formā.
Nākamā dienā gatavs!

Pēc senām tradīcijām var pasniegt ar sviestu, medu, ievārījumu.

  

Saistītie raksti

Saldskāba marināde vistas gaļai
Kārtainās mīklas eglīte
Zemeņu un rabarberu mafīni ar drupaču pārklājumu
Biešu- ābolu salāti
Brieža gaļas gulašs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts