Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

21.06.2019

Jāņu siers

Biezpiens – 1 kg
Piens – 3 l
Olas – 4 gab.
Sviests – 70 g
Ķimenes – 2–3 saujas
Sāls – 1 ēdamk.
 
Uz lēnas uguns katlā karsē pienu līdz 95 grādiem pastāvīgi maisot,un pakāpeniski pievieno maltu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec.

Kad biezpiens atdalījies no sūkalām, maisīšanu pārtrauc , karstu nolej caur marli, lai biezpiens paliek marlē.Sūkalas notecina.

Pēc tam masu liek katliņā izkusētā sviestā, pievieno sāli,ķimenes un sakultas olas.
Karsē, līdz masa kļūst vienmērīga- karsējot īsāku laiku siers būs irdenāks, bet  ja ilgāku, tad sīkstāks.
Gatavo siera masu iesien marlē, liek vēsumā, var uzlikt nelielu slogu lai nospiestu rituļa formā.
Nākamā dienā gatavs!

Pēc senām tradīcijām var pasniegt ar sviestu, medu, ievārījumu.

  

Saistītie raksti

Saldēti burbuļi ar avenēm un lakricas garšu
Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar kazas sieru
Tomātos sautēta jēra gaļa
Vistas un makaronu zupa
Ruma kokteilis


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts