Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

14.09.2011

Ābolu želeja ar ābolu brendiju


Sastāvdaļas


1 kg skābu ābolu
500 ml ūdens
2 kanēļa nūjiņas
2 zvaigžņu anīsi
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz 100 ml šķidruma
50 ml kalvadosa vai cita ābolu brendija

Ābolus nomazgā, notīra un sagriež gabaliņos. Pievieno ūdeni, kanēļa nūjiņas un zvaigžņu anīsu. Vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Masu 15 minūtes atstāj caurdurī notecināties. Nomēra notecinātā šķidruma tilpumu un ielej tīrā katlā. Pievieno vaniļas cukuru un želejas cukuru pēc proporcijas - 100 ml želejas cukura uz 100 ml šķidruma. Uzvāra līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 30 sekundes. Pievieno ābolu brendiju. Noņem putas, ja nepieciešams. Pilda siltās, sterilizētās burkās. Burkas piepilda pilnas un aizvāko ar siltiem, sterilizētiem vāciņiem. Uzglabā tumšā, vēsā vietā.
 



  

Saistītie raksti

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu
Mazās siera kūciņas
Godu saldā putra
Par godu Jāņiem īpaša picas recepte
Tomātos sautēta jēra gaļa


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts