Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

09.01.2013

Viesistabas Kazarmās kursu kalendārs nāk ar interesantiem jaunumiem!

Pirmkārt, uzsākam pavārskolu tiem, kuri tikai sāk mācīties gatavot. To vadīs mūsu jaunais talantīgais virspavārs Reinis Čerņajevs. Kopā astoņās nodarbībās stāstīsim un rādīsim visus pavārmākslas pamatus.

Otrkārt, mūs pagodinās Havjers Garsija ar savām meksikāņu garšām jaunā kursā "Autentiskās Meksikāņu garšas ". Kurss notiks 6. februārī

Treškārt, diviem lieliskiem un slaveniem šefpavāriem Sergejam Šipurovam un Mārim Astičam esam palūguši izdomāt un parādīt viesiem jaunas viesību galda receptes, izmantojot vienādus, mūsu iecienītus, viesību galdu pamata produktus: kartupeli, bieti, cūkgaļu un lasi. Redzēsim ar kādiem pārsteigumiem šie kursi mūs sagaidīs!

Ceturtkārt, mums ir piepulcējies lielisks itāļu un Vidusjūras virtuves meistars Mareks Geruļskis (viņš ir ir arī lielisks picu meistars bērnu ballēs). Iepazīstināsim viņu ar saviem viesiem jaunā kursu sērijā par dažādu izplatītāko produktu izmantošanu netradicionālās receptēs. Šoreiz par vistas izmantošanu mūsu virtuvē.

Paldies, ka bijāt ar mums visu iepriekšējo gadu!

Jūsu Viesistabas komanda!


Jūsu uzmanībai Viesistaba Kazarmās Kursu kalendārs janvārim, februārim un martam

9. janvāris plkst. 18:00 Vīnzinis Gints Sniedze. Vīna vakariņas „Venēcijas vīnu pasaulē”

Venēcija, jeb Veneto, ir ne tikai ar spilgtu vēsturi apveltīts reģions Ziemeļaustrumu Itālijā, bet arī viens no lielākajiem kvalitatīva vīna ražotājiem pasaulē.

Šajā vakarā mūsu atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze iepazīstinās ar interesantākajiem Veneto reģiona vīniem kopā ar lieliskām šefpavāra gatavotām vakariņām.

Ēdienkartē:

Krostini trio- ar kazas sieru un saulē kaltētiem tomātiem, citronu krēmu un tīģergarneli un marinētu grilētu papriku un svaigu baziliku

Zivs filejas terīne ar zaļajiem salātiem

Liellopa fileja ar grilētiem ziemas dārzeņiem un sēņu sarkanvīna mērci

Tumšās šokolādes fondants ar armanjakā marinētu plūmi

Baudīsim Veneto vīnus:

Zenato Lugana San Benedeto, Masi Levarie,  Soave Classico Sartori Valpolicella, Classico Allegrin,i Palazzo della Torre Zenato, Amranone della Valpolicella

Kursa cena 30Ls

 

12. janvāris plkst. 13:00 Maija un Jānis Kairi. Jaunumi viesību uzkodās

Lai gan lielais svinību laiks ir galā, šajā reizē konditorejas meistari dalīsies ar jaunām receptēm un iespējām uzmeistarot jaukas, interesantas un veselīgas viesību uzkodas arī ziemā no produktiem, kuri ir pieejami mūsu veikalos.

Kursa cena 25Ls

 

14. janvāris plkst. 18:00 Hotel Bergs virspavārs Gatis Grosbergs. Suši gatavošanas klasika.

Šajā kursā apgūsim suši gatavošanas pamatus. Sapratīsim kā pagatavot suši rīsus. Noskaidrosim kādi ir klasiskie suši veidi un kādas sastāvdaļas tiem nepieciešamas. Paši gatavosim dažādus klasiskos suši un, protams, tos arī nogaršosim. Gatavosim Laša filejas un jūraszāļu salātu (wakame) maki, Krabju gaļas, avokado un sezama uramaki, Šitaki sēņu, mango un gurķu maki, Garneļu, avokado un Filadelfijas siera maki, Garneļu nigiri, Laša un jūraszāļu salātu nigiri.

Kursa cena 25 Ls

 

16. janvāris plkst. 18:00 Gints Kleins un Normunds Šaiters. Itālijas klasiskie ēdieni.

Ilggadīgais restorāna Monte Rosso šefpavārs kopā ar Viesistabas šefu Normundu Šaiteru dalīsies savā ilggadīgajā pieredzē, gatavojot klasiskos itāļu ēdienus.

Šajā reizē meistari mūs iepazīstinās ar:

Baklažānu kārtojumu ar Mozarella sieru un tomātiem

Klasisko itālu Cioppinno zupu ar fenheli un jūras veltēm

Melno Risotto ar kalmāriem

Vīnā sautētu bumbieri ar Gorgonzolas sieru un baltās šokolādes mērci

Piemeklēsim atbilstošus itāļu vīnus.

Kursa cena 25Ls

 

19. janvāris plkst. 18:00 Reinis Čerņajevs. Dažādas jaunas zivju sagatavošanas receptes.

Jaunais un ļoti talantīgais Viesistabas virspavārs ir krājis pieredzi gan ārzemju restorānos, gan arī pie slavenajiem Latvijas šefpavāriem Laura Aleksejeva, Normunda Šaitera un Heinriha Erharda, tagad viņš dalīsies savā pieredzē ar Viesistabas viesiem, gatavojot mūsdienīgas un veselīgas zivju receptes.

Šoreiz programmā:

Latvijas reņģītes lazdu riekstu kažokā ar baltvīna citrusu sviesta mērcē

Bouillabaise modernās noskaņās

Dažādu zivju risotto ar svaigu baziliku un tomātiem

Forele Escabeche marinādē

Kursa cena 25Ls

 

23.janvāris plkst. 18:00 Jauns un interesants pavārs!!! Iepazīstinām ar Mareku Geruļski.

Interesantas jaunas vistas receptes

Ilgus gadus strādājis dažādos Rīgas labākajos restorānos (Bella Italia, Monte Rosso, Rossini un Pinot ir tikai daži no tiem) Mareks ir nolēmis dalīties ar savu ilggadīgo ieredzi ar mūsu viesiem.

Vistas gaļa ir viena no populārākajiem produktiem mūsu mājas virtuvē. Mareks izstāstīs kā pareizi sadalīt vistu, ko no kā labāk pagatavot. Kā dažādot pierastās receptes, kādas garšvielas un piedevas vislabāk izmantot gatavojot vistu dažādu pasaules tautu ēdienos.

Pagaršosim un izzināsim iespējas kādus vīnus labāk piedāvāt pie dažādiem vistas gaļas ēdieniem.

Kursa cena 25Ls

 

26. janvāris plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Jūras veltes. Kurss krievu valodā.

Šajā reizē izcilais šefpavārs Sergejs Šipurovs gatavos dažādas jūras veltes kopā ar Viesistabas viesiem. Iepazīsim dažādas interesantas receptes un baudīsim ēdienus kopā ar piemērotiem vīniem.

Kursa cena 30Ls

 

29. janvāris plkst. 18:00 Normunds Šaiters. Āzijas virtuves variācijas (piezīme – kursa datums mainīts pēc iepriekšējā kalendāra publicēšanas!)

Pēc maza pārtraukuma pie Viesistabas viesiem atgriežas Āzijas virtuves variācijas šefpavāra Normunda Šaitera izpildījumā. Šefs atkal demonstrēs savas izcilās garšas un praktiskos padomus kā sagatavot dažādus Āzijas ēdienus ar Latvijā nopērkamiem produktiem.

Kursa cena 30Ls

 

30. janvāris plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Vidusjūras virtuve. Kurss krievu valodā.

Pēc iepriekšējā ļoti veiksmīgā kursa šefpavārs Sergejs Šipurovs atgriežas pie Vidusjūras specialitātēm un iepazīstinās ar dažādām klasiskām Vidusjūras valstu: Spānijas, Itālijas un Grieķijas receptēm. Cena 30Ls

 

Jaunums!!!

2. februārī darbu uzsāk Reiņa pavārskola „Kulinārijas ābece”

 

Kursu cikls paredzēts tiem, kuri vēl tikai uzsāk savas gaitas virtuvē un vēlās apgūt ēdienu gatavošanas pamatus. Kopumā astoņu dažādu nodarbību ciklā izzināsim galvenās produktu grupas un kā tās pareizi sagatavot un glabāt. Katrā reizē šefpavārs ierādīs arī dažādus šo produktu gatavošanas veidus un izstāstīs dažus amata noslēpumus. Kursi notiks sestdienās un svētdienās no plkst. 13:00 līdz 16:30

Kursu cikla (8 nodarbības) cena 155Ls. Viena kursa cena 25Ls

Kā parasti, kursu materiāli tiek nodrošināti. Viesi par paši izmēģināt roku praktiskās nodarbībās. Pēc kursu cikla noslēguma tiks izsniegts Viesmīlības Mācību centra sertifikāts par pavārskolas apmeklējumu.

 

2. Februāris plkst. 13:00 Ievads virtuves iekārtošanā un graudaugu gatavošana

 

Šajā kursā šefs izstāstīs un parādīs dažādas virtuves pamata ierīces, izskaidros kādus katlus un pannas pareizi izvēlēties, kādus nažus izmantot un kāds ir visnepieciešamākais virtuves inventārs un tehnika.

Kursa otrajā daļā šefs skaidros un rādīs kā pareizi pagatavot rīsus un citus graudus. Izstāstīs kādi ir rīsu un citu graudu veidi un ko no tiem var gatavot.

 

3. februāris plkst. 13:00 Zupas un to pamata veidi

 

Kursā Reinis kopā ar kursantiem vārīs 4 pamata buljonu veidus, stāstīs kuras garšvielas un dārzājus ir ieteicams izmantot šajos buljonos. Pēc tam šefs ierādīs galveno zupu veidus un to pagatavošanas principus: mācīsimies pagatavot krēmzupu, dzidro zupu ar dārzeņiem, zivju zupu, nedzidro zupu.

 

9. Februāris plkst. 13:00 Viss par zivīm

Kursā šefs iepazīstinās ar galvenajiem zivju veidiem un to atšķirībām. Mācīsimies saprast vai zivs ir svaiga, kā pareizi uzglabāt zivis, kā tās tīrīt, filēt un sasaldēt. Varēsim izmēģināt roku vairāku zivju pamata ēdienu gatavošanā.

 

10. februāris plkst. 13:00 Gaļas, to apstrāde, filēšana, uzglabāšana

Šajā kursā savukārt mācīsimies visu par dažādām gaļām. Kā pareizi uzglabāt, griezt, filēt, apstrādāt un saldēt. Kādu gaļu pareizi izmantot kuros ēdienos. Šefs dos iespēju pašiem pamēģināt gatavot vairākus pamata gaļas ēdienus. Mazliet pieskarsimies arī gaļu marinādēm.

 

2. marts plkst. 13:00 Mērces un dresingi

Aukstas un karstas mērces ir būtiska garšīga ēdiena sastāvdaļa. Pareizi pagatavota un piemērota mērce paceļ ēdiena garšu pilnīgi citā dimensijā. Šajā kursā Reinis mācīs pamata auksto un karsto mērču veidus. Mācīsimies mērču izmantošanas veidus un pie kādiem ēdieniem pareizi izmantot šīs mērces.

 

3. marts plkst. 13:00 Dārzeņi un citas ēdienu piedevas

Gaļas un zivju ēdienu neatņemama sastāvdaļa, kā arī veģetārā ēdiena pamata sastāvdaļa ir dažādi dārzņi. Šajā kursā izpētīsim izplatītākos, Latvijā izmantotos, dārzeņu veidus un to dažādu pagatavošanu – sautēšanu, tvaicēšanu, cepšanu, kā arī izzināsim, kuri dārzeņi ir ēdami svaigi un kurus noteikti ir termiski jāapstrādā.

 

9. marts 13:00 Makaronu veidi un to pagatavošana

Makaroni, jeb kā tos tagad aktuāli dēvē par Pastām ir ļoti populārs un izplatīts produkts mūsu virtuvē. Šajā kursā šefs stāstīs par dažādiem pastu veidiem, kas nopērkami veikalos, mācīs pašiem pagatavot pastu mājās un piedāvās iemācīties dažādas izplatītākās pastas mērču receptes.


10. marts plkst. 13:00 Desertu pamati

Kursu cikla noslēgumā apgūsim dažus iecienītus klasiskos desertus, kurus viegli pagatavot mājās.

 

5. februāris 18:00 Gints Sniedze. Vīnu degustācija – vakariņas „Spānijas vīna darīšanas pērles”

Spānija, ar vislielākajiem vīna laukiem pasaulē, ir trešais lielākais pasaules vīna ražotājs, atpaliekot tikai no Francijas un Itālijas. Senās un bagātās vīna darīšanas tradīcijas ir atnesušas pasaulei lieliskus vīnus, sākot no Spānijas dzirkstošā vīna Cava, turpinoties lieliskos baltvīnos no Galīcijas un Pendesas, noslēdzoties slavenajā Rioja reģionā. Arī slavenais stiprinātais vīns Jerez mēro ceļu pie mums no tāda paša nosaukuma Spānijas vīna darīšanas reģiona.

Ar lieliskajām Spānijas vīnu pērlēm arī šoreiz mūs iepazīstinās atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze un par vakariņām rūpēsies kāds no Viesistabas lieliskajiem pavāriem.

Kursa cena 35Ls

 

Jaunums!!!!

6. februāris plkst. 18:00 Havjers Garsija. Autentiski Meksikāņu ēdieni. Ievads

 

Slavenais Meksikāņu pavārs Havjers Garsija ir izbrīvējis laiku speciāli Viesistabas viesiem, lai iepazīstinātu mūs ar autentisko Meksikas virtuvi. Daudzus gadus vadījis TEX Mex restorānu ķēdi Latvijā, šefpavārs tagad dalīsies savā mākslā arī ar mums.

Palūkosim arī kādi dzērieni vislabāk atbilst asajiem Dienvidamerikas ēdieniem.

Kursa cena 30Ls

 

12. februāris plkst.18:00 Māris Astičs. Zivju un gaļas sacepumi un sautējumi. Jaunas idejas un iespējas.

Jaunais un izcilais pavārmākslas meistars Māris Astičs šoreiz pie mums ciemos ar jaunām idejām dažādu sacepumu gatavošanā mūsu mājā. Februāris ir tas mēnesis, kad dārza veltes jau tuvojas savam izsīkumam un ūdeņos ir makšķerēšanas liegumi, tāpēc meistars nāk ar jaunām idejām kā netradicionāli pagatavot tradicionālus ēdienus sacepumu un sautējumu formā.

Kursa cena 30Ls

 

13. februāris Sergejs Šipurovs. Veģetārā virtuve. Kurss krievu valodā

Mūsu pastāvīgais pavārkursu vadītājs un meistars Mišelīna šefpavārs Sergejs Šipurovs šajā reizē dalīsies ar savām veģetārajām receptēm. Mācīsimies padarīt mūsu virtuvi mazliet izsmalcinātāku. Protams, piemeklēsim atbilstošus vīnus.

Kursa cena 25Ls

 

16. februāris Gints Sniedze. Unikāla vīna degustācija – vakariņas „Leģendārās personības vīna kultūrā”

Šī būs īpaša vīna gardēžiem piemērota degustācija, kurā Gints Sniedze dos ieskatu pasaules vīna radīšanas pamatos un stāstīs par tiem spožajiem vīndariem un tām vīna darīšanas skolām, kuras izmainīja vīna ražošanas un baudīšanas vēsturi uz visiem laikiem.

Šoreiz degustēsim vīnu pasaules izcilības un stāstīsim gan par Bordeaux vīna skolu un to, kā pasaule iepazina šo īpašo vīna stilu, Cabernet Sauvignon un vīna glabāšanu ozolkoka mucās, runāsim par Vācijas diženajiem Riesling darītājiem un tā kā viņi iemācija pasauli ražot un dzert šo izcilās vīnogas vīnu, runāsim arī par pasaules izcilākajiem vīndariem un vīna stilu pamatlicējiem Angelo Gaja, Robertu Mondavi un Alejandro Fernandes, bez kuriem pasaules vīna darīšana nebūtu vispār iedomājama. Šis būs lielisks ar leģendām apvīts vakars ar izcilu vīnu, fantastisku stāstījumu un izsmalcinātu ēdienu. Lieliska dāvana īpašiem cilvēkiem!

Vakariņu cena 40Ls

 

19. februāris plkst. 18:00 Gints Kleins. Klasiskie itāļu ēdieni.

Pēc 12 gadu pieredzes pazīstamajā Rīgas restorānā Monte Rosso, šis, viens no Mārtiņa Rītiņa audzēkņiem, šobrīd ir piepulcējies Viesistabas pavāru kolektīvam un dalās ar savu pieredzi Itālijas klasisko ēdienu gatavošanā. Šajā reizē turpināsim iepriekšējā kursā iesākto un turpināsim izzināt dažādus itāļu reģionālos ēdienus un desertus.

Kursa cena 30Ls

 

20. februāris plkst. 18:00 Normunds Šaiters. Eksotiskās zupu receptes.

Zupas ir viena no Normunda šaitera specialitātēm. Arī šajā reizē meistars dalīsies ar dažām no savām īpašajām eksotisko garšu zupas receptēm. Kas gan var būt labāks par labu zupu aukstā ziemas dienā!

Kursa cena 25Ls

 

21. februāris plkst. 18:00 Gints. Sniedze. Degustācija „Pa Vodkas izcelsmes pēdām”

Tas ir maldinošs stereotips, ka Vodka ir jāgaršo tā kā mums šķiet labai vodkai ir jāgaršo! Šim stiprajam alkoholam ir gara un ļoti kompleksa vēsture. Līdz pat šai dienai notiek diskusija vai Vodku izgudroja Krievijā vai Polijā. Vodka ir bijis karaļu dzēriens un tāpat tā ir tikusi dzerta arī vienkāršo ļaužu mājās. Arī Latvijā ražoto, ozolkokā turēto „Kristālu” saviem pagrabiem savā laikā ir pasūtījusi Anglijas karaliene.

Visneitrālākais no visiem stiprajiem alkoholiem, Vodka var būt izgatavota gan no bietēm, gan kartupeļiem, gan dažādiem graudiem. Tā kā šis dzēriens netiek izturēts, Vodka ir mēraukla destilācijas meistarībai un mākslai. Vodkas destilētājam nav nekādas citas garšas aiz kā aizslēpties.

Par šo un visu citu, neizpaliekot degustācijām un interesantiem stāstiem, arī šajā reizē Gints Sniedze. Pavāri, protams, rūpēsies par atbilstošu ēdienu.

Kursa cena 35Ls

 

23. februāris plkst. 13:00 Maija un Jānis Kairi. Mūsdienīgi Ziemas saldie ēdieni.

Ziemā, kad nav pieejamas vasaras dārza bagātības, veselīgu un interesantu saldo ēdienu pagatavot ir daudz sarežģītāk. Šajā reizē konditorejas meistari gatavos saldos ēdienus no tā, ko varam sameklēt Latvijā ziemā. Izmantosim dažādus žāvētus augļus un sukādes, kā arī raudzīsimies, ko gan vēl šis ļoti radošais konditoru tandēms mums būs sagatavojis pārsteigumam.

Kursa cena 25Ls

 

24. februāris. Plkst. 18:00 Reinis Čerņajevs. Dažādas mērces dažādiem ēdieniem.

Šajās vakariņās jaunais pavārs nodemonstrēs dažādas izsmalcinātas mērču tehnikas un nodemonstrēs vairākas gan zivīm, gan gaļai atbilstošas mērces. Vakariņu laikā mums būs iespēja nodegustēt kā izmainās ēdiena garša, izmantojot dažādas mērces. Pagaršosim zivi ar sarkanvīna mērci un liellopu ar baltvīna mērci un noskaidrosim to, kādu mērci pareizi izvēlēties, lai izceltu dažādās ēdienu specifiskās garšas. Atbilstoši mērcēm piemeklēsim arī vīnus. Šis būs lielisks baudījums izsmalcinātu un interesantu garšu cienītājiem.

Kursa cena: 30Ls

 

27. februāris. plkst. 18:00 Sergejs Šipurovs. Dažādosim savu svinību galda ēdienkarti. Kurss krievu valodā

5. marts. plkst. 18:00. Māris Astičs. Dažādosim savu svinību galda ēdienkarti.

 

Abos šajos kursos pavārmākslas meistari katrs piedāvās atšķirīgus, jaunus un mūsdienīgus risinājumus tam, kā mēs varam dažādot un ieviest jaunus ēdienus savās ierastajās viesību galdu ēdienkartēs.

Abi šefpavāri pamatā izmantos vienus un tos pašus, mūsu jau ierastos produktus – kartupeļus, bietes, cūkgaļu un lasi. Šiem produktiem pievienos katrs savas mazliet savādākas tehnoloģijas un piedāvās sev vien zināmās piedevas un varbūt mazliet eksotiskākas receptes.

Katra kursa cena 30Ls, abu kursu cena 50Ls

 

6. marts plkst. 18:00 Inga Kalniņa. Jaunumi desertos un konditorejā. Itālijas piezīmes.

Mūsu jaukā konditorejas meistare tikko atgriezusies no sava kulinārā ceļojuma pa Itāliju, dalīsies ar jaunām, interesantām idejām un iespaidiem, kuras būs radušās ceļojot.

Kursa cena 25Ls

 

Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba Kazarmās 2b – otrajā stāvā

Torņa ielā 4, LV-1050, Rīgā

Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: inese@macibucentrs.com; agate@macibucentrs.com

Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu pirms kursa vai arī skaidrā naudā un ar karti uz vietas pie mums Viesistabā.

Grupām lielākām par trīs personām priekšapmaksa obligāta.

Lai saņemtu atlaides par nodarbību ciklu, nodarbības jāapmaksā pilnībā.

Rezervējot un apmaksājot vairāk nekā 3 nodarbības ar vienu maksājumu, tiks piemērota 10% atlaide.

  

Saistītie raksti

Pavasarī iesakām vairāk ēst maurlokus (recepte)
Horeca darbinieku biežāk gūtās traumas: pakrišana, sagriešanās, applaucēšanās
Kokteiļi – reiz un tagad
Šefpavārs Gints Aizupietis 18.novembrī iesaka izvēlēties mazāk ierastus Latvijas produktus
Topa viesnīcas EIROPĀ


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts