Saulespuķu eļļa labākai veselībai!
Pasaules ēdināšanas industrijas ar vien vairāk apzinās saulespuķu eļļas labās īpašības un tās noturību, ja ēdiens tiek gatavots augstā temperatūrā. Tā saglabā ēdienu veselīgāku un svaigu ilgāk.
Kādēļ saulespuķu ir veselīgāka par citām?
Produkti, kas apstrādāti saulespuķu eļļā ir veselīgāki par produktiem, kas pastrādāti, piemēram, palmu eļļā, jo palmu eļļa sastāv no 50% piesātināto taukskābju, kuras ir kaitīgas cilvēka organismam. Savukārt saulespuķu eļļā ir tikai 12% no piesātinātajām taukskābēm, tādēļ tā ir ieteicamāka
Kādēļ piesātinātās taukskābes ir neveselīgas?
Piesātinātās taukskābes paaugstina „sliktā” holesterīna (LDL) līmeni mūsu asinīs, kas savukārt paaugstina risku saslimt ar sirdsslimībām.
Kādā eļļā labāk cept?
Cepot kartupeļus 100% saulespuķu eļļā jūs kļūstat par atbildīgu pavāru, kurš ievēro šodienas dietologu rekomendācijas un rada patiesu pievienoto vērtību pastāvīgai pircēju uzticībai. Turklāt saulespuķu eļļai nav izteiktas garšas, kas varētu nomākt dabisko ēdiena garšu.
Ja produktu pirmsapstrāde ir notikusi saulespuķu eļļā, tas garantē zemāku piesātināto taukskābju saturu gatavajā produktā, ko pasniedzat saviem klientiem.
Pārejot uz 100% saulespuķu eļļu, lai apstrādātu kartupeļu specialitātes, tas ir labs risinājums.
horeca.lv