Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

06.11.2016

Izsmalcināts, gards starteris (recepte)


Porcijas: 10

Pagatavošanas laiks: 20 min

Sastāvdaļas:

500 grami mencas filejas 
150 krabju gaļas
150 g lobītas garneles 
2 ēdamk. skāba krējuma 
1/2 sasmalcināti sarkanie sīpoli 
sula no 1 citrona 
1 ēdamk. sasmalcinātu diļļu 
sāls un pipari 
Rudzu maize plānās šķēlēs
50 g laša ikri

Pagatavošana:

Ierīvēt mencas gabaliņu ar sāli un ielikt to ledusskapī uz 4-5 stundām.

Sajaukt krabju gaļu ar rupji sasmalcinātām garnelēm. Pievienot to krējumam ar sīpoliem un dillēm, pievienot citrona sulu, sāli un piparus.

Izņemt mencas gabalu no ledusskapja un sagriezt to gareniski 3 mm plānās šķēlītēs. Svarīgi ir izmantot ļoti asu nazi.

Katrā mencas šķēlītē ieliek sajaukto masu, sarullēt. Rullīti uzlikt uz rupjmaizes šķēlītes, virsū nedaudz laša ikrus. Dekorē ar dillēm un vārītām olām.

  

Saistītie raksti

Maizes lietošanas paradumi Latvijā
Ceptu persiku un Parmas šķiņķa salāti (recepte)
Tehnoloģiskā projektēšana jūsu virtuvei
D'vine - spāņu tapu bārs
Starptautiskā pankūku diena: 8 neierasti pankūku pasniegšanas veidi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts