Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

15.06.2016

Uz iesmiņiem grilēta gaļa un dārzeņi (recepte)

Sastāvdaļas gaļas iesmiņiem

1 kg cūkgaļa

Marinādei

500 ml kefīrs vai baltais jogurts bez garšas
3 gb ķiploku daiviņas
1 buntīte dilles
5 gab smaržīgie pipari (saspiestas)
7 ēd.k. ķimenes (saspiestas)
1 ēd. k. medus
1/2 tējk. čili (svaigs vai pulveris)
sāls pēc garšas

Visas marinādes sastāvdaļas sajauc. Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos un sajauc ar marinādi. Liek visu ledusskapī uz 24 h.
Pirms grilēšanas sasprauž uz iesmiņiem. Grilē kamēr gatavs.

Sastāvdaļas darzeņu iesmiņiem

250 g ķiršu tomātiņi
1 gab. cukini
1 gab. baklažāns
1 gab. sīpols
1 gab. paprika

Marinādei
1 ēd. k. medus
1 ēd.k. citrons
1/2 ēd.k olīveļļa
2 zariņi timiāns
2 gab. ķiploku daiviņas (sasmalcinātas)


Dārzeņus sagriež nelielos gabaliņos. Sajauc mrinādes sastāvdaļas un pārlej ar to dārzeņus. Marinē 1 h. Pirms grilēšanas sprauž uz iesmiņiem. Grilē līdz tie gatavi.

  

Saistītie raksti

Pārbaudītas vērtības vīna plauktos: kā izvēlēties izcilu vīnu
Jūrmalas garšu festivāla pavāri ir apkopojuši gatavošanas mākslas tendences
Svētkos mielojamies ar latviešu tradicionālajiem ēdieniem
Moldovas brendiji
Veselīgās brīnumogas – krūmmellenes


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts