Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

01.03.2018

Marta mēneša tēma- Francija. airBaltic atklās tiešo reisu Rīga-Bordo

Vakar, 28. februārī, Latvijas lidsabiedrība airBaltic sadarbībā ar organizāciju Bordeaux Tourist & Convention un aģentūru Atout France godināja tuvojošos reisa Rīga - Bordo atklāšanu ar pasākumu Francijas Republikas vēstniecībā Latvijā. Plānots, ka jūnijā airBaltic atklās tiešo reisu Rīga-Bordo.

Viesu vidū bija V. E. Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizone (Odile Soupison), Atout France direktors Beno Šollē (Benoît Chollet) un Office de Tourisme & des Congrès de Bordeaux Métropole direktors Nikolā Martins (Nicolas Martin). 

Atzīmējot reisa atklāšanu, tika godināts arī fakts, ka Rīga un Bordo ir sadraudzības pilsētas un šai sadraudzībai šogad aprit 25 gadi. 

Bordo pilsēta ir īpaša ar virkni kultūras simbolu un vēsturiskas nozīme objektu, taču daļu savas atpazīstamības pilsēta ieguvusi vīndārzu dēļ. Pasākuma ietvaros vīnzinis Jānis Volkinšteins prezentēja Bordo vīnu izlasi, sākot ar Sauvignon Blanc baltvīnu un Rosé, un beidzot ar Bordo firmas zīmi–Cabernet Sauvignon un Merlot sarkanvīniem.

Tie, kas jau iecienījuši Bordo kā atpūtas galamērķi, pateiks, ka Bordo var apskatīt ne tikai vīnogu laukus un izsmalcinātas vīndarītas, bet arī skaistas pludmales un Parīzes arhitektūrai ļoti līdzīgu pilsētu. Atout France direktors Beno Šollē (Benoît Chollet) stāsta: "Atšķirībā no Parīzes vai Nicas, kur sastopam tikai ārvalstu tūristus, Bordo ir vieta, kur brīvdienās atpūsties dodas arī paši francūži. Cenu līmenis ir zemāks nekā Franču Rivjērā, un ir iespējams izvairīties no lieliem cilvēku pūļiem."

Bordo reģiona tūrisma biroja direktors Nikolā Martins (Nicolas Martin) sola, ka varēsim gaidīt tūristu no Bordo pieplūdumu vasarā pie mums Rīgā, jo arī no Bordo puses tiks parūpēts par jaunā galamērķa popularizēšanu iedzīvotāju vidū.

Informējam, ka airBaltic uz skaisto ostas pilsētu Bordo nodrošinās divus reisus nedēļā laikposmā no 3. jūnija līdz 25. oktobrim. Jūnijā Bordo paredzēti divi grandiozi notikumi - XX Vīna festivāls un jaunā muzeja "Musée Mer Marine" atklāšana.

Horeca.lv




  

Saistītie raksti

Gardas dip mērcītes uzkodu galdam (receptes)
Uztura mācība. Produkti, kurus ieteicams ēst termiski apstrādātus
Jāņu siers (recepte)
Pavasarī iesakām vairāk ēst maurlokus (recepte)
Konditorejas izstrādājumi Lieldienām


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts