Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

07.05.2021

Latvijā atļauts sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē- terasēs


No šodienas, 7. maija, pastiprinātos drošības apstākļos Latvijā atkal tiek atļauts atsākt sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārtelpās


Ēdināšanas uzņēmumi par iespēju atvērt āra terases iestājušies jau kopš šīs sezonas pirmajiem siltajiem pavasara saules stariem. Līdz ar to daudzas kafejnīcas bija pilnībā gatavas uzņemt klientus terasēs jau pirms nedēļas un divām.

Rīgā vien apmeklētājus šodien gaida 309 āra terases, bet vēl 68 cer saņemt darbības atļaujas tuvākajā laikā.

Sniedzot sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē ārtelpās, pakalpojuma sniedzējam būs jāievēro šādi nosacījumi:

• pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četras pilngadīgas personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus (t.i. līdz 18 gadu vecumam), ne vairāk kā no divām mājsaimniecībām, taču ne vairāk kā 10 personas kopā (t.i. pieaugušie un bērni);
• tiek nodrošināts vismaz divu metru attālums starp pie dažādiem galdiņiem sēdošajām personām, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena;
• galda piederumus, trauku komplektus un salvetes katram apmeklētājam izsniedz individuāli;
• pēc katras ēdienreizes (katra apmeklētāja) galdiņus dezinficē;
• sabiedriskās ēdināšanas vietā darbinieki un apmeklētāji lieto mutes un deguna aizsegus uzturēšanās laikā, izņemot laikā, kad sēž pie galda.


Klientus terasēs varēs apkalpot līdz 21.00
Lai novērstu cilvēku pastiprinātu pulcēšanos sabiedriskās ēdināšanas vietās vēlās vakara stundās, tiek noteikts ierobežojums sabiedriskās ēdināšanas vietu darba laikam klātienē ārtelpās – darbu sāk ne agrāk kā pulksten 6 un beidz ne vēlāk kā pulksten 21. Sabiedriskās ēdināšanas vietas pēc plkst. 21.00 drīkst izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Vienlaikus, līdzīgi kā tirdzniecības vietās, arī sabiedriskās ēdināšanas vietās ir jābūt noteiktai atbildīgajai personai, kas organizē noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu īstenošanu. Atbildīgajai personai pastāvīgi jāatrodas sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā tā darbības laikā; pēc uzraudzības un kontroles iestādes amatpersonas pieprasījuma jāsniedz nepieciešamo informāciju par epidemioloģiskās drošības pasākumu īstenošanu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma vietā; kā arī objektīvi pārbaudāmā veidā jāidentificē un jānorāda kontroles laikā sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniegšanas vietā esošo apmeklētāju skaitu.

Tāpat apmeklētājiem redzamās vietās (vismaz pie ieejas un kases) jābūt izvietotai skaidri salasāmai publiski pieejamai informācijai, tai skaitā svešvalodās, par maksimāli pieļaujamo personu skaitu, kas vienlaikus var atrasties pakalpojuma sniegšanas vietā, atbildīgās personas kontaktinformācijai, un pašvaldības policijas kontaktinformācijai.

  

Saistītie raksti

Garda mērce (recepte)
Lai kafija būtu brīnišķīga!
HoReCa darbinieku darba specifika
Uztura mācība. Avokado - gardais auglis
Uztura mācība. Vitamīnu superkokteiļi enerģijai un spēkam


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts