Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

10.10.2012

Kursu kalendārs oktobrim un novembrim


10. oktobris plkst.18:00 Baltijas zivju gatavošana ar Sergeju Šiporovu. Kurss krievu valodā


Kursā paraudzīsimies kā dažādi un interesanti pagatavot gan Baltijas jūras, gan vietējās saldūdens zivis. Šefpavārs dalīsies ar savām jaunākajām receptēm.

Sergejs Šiporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson SAS Daugava. Cena 30Ls.


13. oktobris plkst. 18:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata oktobra ēdieni. Pēdējo reizi šajā gadā!


Pirms slavenā šefpavāra došanās uz tālām zemēm, mums tiks dota iespēja vēlreiz priecēt savas garšas kārpiņas, baudot Kaspara Jansona dienasgrāmatas ēdienus. Kā jau ierasts, tandēmā ar Viesistabas šefpavāru Normundu Šaiteru, mēs tiksim vesti garšu pasaules izsmalcinātajās dzīlēs. Šefa Jansona turpmākās nodarbības turpināsies jaunajā gadā. Kursa cena 25 Ls


15. oktobris plkst.18:00 Eiropas Dienvidu konditoreja ar konditorejas meistari Ingu Kalniņu


Eiropas Dienvidos atrodas ļoti dažādas valstis - Itālija, Francija, Spānija, Grieķija, Portugāle.......ļoti dažādas valstis ar ļoti dažādām virtuvēm, taču visās ļoti mīl saldumus. Ar šo valstu konditoreju mūs iepazīstinās konditorejas meistare Inga Kalniņa. Kopā gatavosim: pannā ceptus persikus un zemenes ar rozmarīnu, šokolādes-aveņu tarti, Katalānas krēmu, mazās tartes ar pistāciju krēmu un avenēm, grieķu filo mīklas sāļo siera kūku. Cena Ls 25.


16. oktobris plkst. 18:00 Valentīnas Grandānes nodarbību cikla otrā nodarbība Syrah un Shiraz vīnu variācijas

Latvijas vīnmīļu iecienītais Shiraz vīnogu vīns no Jaunās pasaules ir tikai viena, vieglāk saprotamā, šīs šķirnes garšas versija. Savu „karjeru” šī oga tomēr ir sākusi vēsajā un konservatīvajā Eiropā, Ronas upes krastos, ar nosaukumu Syrah. Vai Shiraz un Syrah vīns garšo vienādi un to etiķete vienādi viegli atšifrējama? - par to šajā nodarbībā

Turpmākās nodarbības:

13. novembrī plkst. 18:00 Eiropas klasiskie sarkanvīnu stili salīdzinājumā – Rioja, Bordeaux, Toscana

11. decembrī plkst. 18:00 Deserta vīnu dažādība

Nodarbību laikā degustēsim 5 – 6 vīnus ar atbilstošu un piemeklētu ēdienu mūsu šefpavāru izpildījumā.

Trīs nodarbību cena 90Ls. Vienas atsevišķas nodarbības cena 35Ls.


18. oktobris plkst. 18:00 Vīna vakariņas Dažādie Riesling vīnogu vīni kopā ar Gintu Sniedzi


Vīnoga, kuras izcelsme ir Vācijā un kura vēl joprojām ir nozīmīgākā šajā valstī audzētā vīnoga, tiek uzskatīta par trešo, pasaules TOP vīnogu aiz Chardonnay un Sauvignon Blanc. Šī arī ir viena no tām vīnogām, kura dažādos pasaules reģionos garšo atšķirīgi. Arī vīni variē no sausiem līdz izteikti saldiem. Riesling vīni ir vislabāk piemērotie mūsu Latvijas virtuvei un pārsteidzošā kārtā lieliski papildina Āzijas virtuves specifiskās garšas.

Šajās vakariņās kopā ar Gintu Sniedzi ieskatīsimies šo garšīgo vīnu pasaulē, lieki piebilst, ka vīni tiks pasniegti kopā ar piemērotiem ēdieniem. Cena 30 Ls



22. oktobris plkst. 18:00 Suši gatavošanas klasika ar Hotel Bergs virspavāru Gati Grosbergu.


Šajā kursā apgūsim suši gatavošanas pamatus. Sapratīsim kā pagatavot suši rīsus. Noskaidrosim kādi ir klasiskie suši veidi un kādas sastāvdaļas tiem nepieciešamas. Paši gatavosim dažādus klasiskos suši un, protams, tos arī nogaršosim. Kursa cena 25 Ls


24. oktobris plkst. 18:00 Klasiskā Spānijas virtuve ar Sergeju Šiporovu. Kurss krievu valodā.


Daudzveidīga un ļoti sena, mazliet eksotiska, bet izcili garšīga – tāda ir klasiskā Spānijas virtuve. Šajā reizē šefpavārs sāks mūs iepazīstināt ar klasiskajām Spānijas receptēm. Ņemot vērā savu Michelin restorānu darba pieredzi, visi ēdieni būs ieguvuši mazliet izsmalcinātu mūsdienīgi interesantu garšu un izpildījumu.

Sergejs Šiporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson SAS Daugava. Cena 25 Ls


27. oktobris plkst. 13:00 Dažādās siera kūkas ar Maiju un Jāni Kairiem


Ar prieku atkārtojam šo izcili interesanto kursu, kurā, kopā ar Kūkotavas galveno meistari Maiju Kairi un Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi, gatavosim dažādas saldas un sāļas siera kūkas gan pēc jau klasiskām, gan arī pašu meistaru izstrādātām jaunām receptēm. Kursa cena 25 Ls


28. oktobris plkst. 18:00 Viesistabas vīna skola ar Irinu Sjomočkinu

Sestā nodarbība „Vācija un Austrija”
Cēlā baltvīna dzimtene Riesling, Gewürztraminer, Grüner Veltliner šķirnes vīnogām. Vīni ar neatkārtojamu raksturu, patīkamu skābumu un maigu saldenumu, sausie un deserta, ikdienai un ilgstošai izturēšanai. Paskatīsimies uz šīm vīna ražošanas valstīm ar svaigu skatienu!

    Reģioni un vīnu klasifikācija Vācijā un Austrijā.
    Pamata vīnogu šķirnes.
    Vācu vīna etiķetes īpatnības.

Nodarbības laikā ir 5 vīnu degustācija un viens piemeklēts otrais ēdiens. Cena 25 Ls


29. oktobris plkst. 18:00 Klasiskie Francijas ēdieni. Parīze


Šajā reizē Francijas kulinārijas meistare Inga Kalniņa un Jaunais Viesistabas virspavārs Reinis Čerņajevs jūs iepazīstinās ar ēdieniem, kurus piedāvā internacionālā, bet tomēr tik klasiskā Parīze. Kā parasti kopā gatavosim četru kārtu vakariņas un piemeklēsim atbilstošus franču vīnus. Cena 25 Ls


30. oktobris plkst. 18:00 Rīsu pagatavošana un dažādi rīsu ēdieni. Kursu vada Normunds Šaiters.


Šefpavārs izskaidros, ar ko atšķiras dažādas rīsu šķirnes, kuras šķirnes piemērotas kādiem ēdieniem. Noskaidrosim kā pareizi gatavot risoto un kā gatavot Austrumu virtuvei raksturīgos rīsus ar olu. Ēdienkartē šoreiz būs: Rīsu bumbiņas ar zilo sieru, Rīsi zaļumu biljonā, Austrumu plovs un spāņu rīsu saldais ar citroniem. Kursa cena 25 Ls


3.novembris. Plkst. 13:00 JAUNUMS!!!! Kā pareizi izgaršot ēdienu, lai izbaudītu visas garšas nianses. Nodarbību vada gastronomijas speciāliste, žurnāliste un restorānu kritiķe Inga Vaišļa.


Dažreiz, skatoties filmas, mēs apbrīnojam ne tikai šo filmu personāžu spējas kā gardēžiem precīzi «izlasīt» ēdienu un paust savu vērtējumu par to, bet arī sniegt izsmeļošu raksturojumu un zināšanas par ēdiena sastāvdaļām, kas mūsos neviļus rada izbrīnu un zinātkāri. Vai tas ir iespējams «saklausīt» ēdienā to, ko mūziķis sadzird skaņdarbā, ko mākslas pazinējs pamana gleznā, bet daiļliteratūras cienītāji — literārā tekstā? Un vai tiešām ēdiens ir jāsaprot? Atbilde ir gaužām vienkārša: protams! Kaut vai tamdēļ, lai gūtu no ēdiena baudu un justos droši, apmeklējot «Michelin» restorānus, lai uzturētu sarunas «smalkā sabiedrībā» un gūtu izpratni par to, ko francūži sauc par  L`art de vivre  jeb mākslu dzīvot! Lekcijas laikā būs iespēja iepazīties ar gastrodegustācijas pamatiem un atklāt organoleptikas noslēpumus. Uzzināsit vairāk par to, kas ir «pareizie» un «nepareizie» ēdieni. Varēsit apgūt ēdienu un produktu savstarpējās saderības pamatus un to pieskaņotību dažādiem dzērieniem. Un protams — jauki un lietderīgi pavadīsiet laiku. Kursa cena 25Ls


4. novembris plkst. 12:00 Viesistabas mazo draugu pavārkurss „Gardumi Mārtiņdienā”


Mūsu bērnu priekam konditorejas meistare Inga Kalniņa atkal būs sagatavojusi interesantas receptes kopīgai un interesantai gatavošanai. Kurss paredzxēts bērniem no 4 – 14 gadu vecumam. Cena 20Ls


8. novembris plkst. 18:00 Vīna vakariņas „Venēcijas vīnu pasaulē”


Venēcija ir ne tikai ar spilgtu vēsturi apveltīts reģions Ziemeļaustrumu Itālijā, bet arī viens no lielākajiem kvalitatīva vīna ražotājiem valstī. Lai gan sarkanvīns tiek ražots vairāk, Venēcijas baltvīns ir plaši pazīstams ar savu kvalitāti un šajā reģionā tiek ražots pasaulē pazīstamais Soave vīns. Šis reģions ir mājvieta arī tādiem ļoti slaveniem vīniem kā Bardolino, Valpolicella un Amarone. Šajā vakarā kopā ar Gintu Sniedzi viesosimies Venēcijas vīnu pasaulē un baudīsim tipisku Itālijas maltīti kopā ar šiem slavenajiem vīniem. Kursa cena 30Ls


10. novembris plkst. 18:00 Dažāda Tunča pagatavošana mājās. Šefpavārs Sergejs Šiporovs. Kurss krievu valodā.


Šī salīdzinoši lielā un muskuļotā pasaules okeānu zivs ieņem nozīmīgu vietu dažādu valstu kulinārijā. Ir neskaitāmi veidi kā to gatavot. Mēs veikalos varam nopirkt konservētu tunci un izmantot to visdažādākajos veidos. Pasaulē populārs ir tunča steiks vai carpaccio. Šajā kursā Šefpavārs Sergejs Šiporovs dalīsies savā pieredzē un receptēs, ka iekļaut šo vērtīgo zivi savās ēdienkartēs.


11. novembris plkst. 13:00 Cikls: Gatavosim paši. Dažādu konfekšu gatavošana mājās.

 

Smalkā šokolādes konfekte Trifele radusies Francijā 1895. gada decembrī. Klasiski tā gatavota no izsmalcinātas šokolādes masa, kura lēni kūst uz mēles. Mūsdienās trifelēm pievieno dažādas garšas un sastāvdaļas. Bez šokolādes konfektēm mēs labi pazīstam konfektes, kuras gatavojām paši, izmantojot kondensēto pienu. To par pamatu izmanto karameļu gatavošanā. Kopā ar Kūkotavas meistari Maiju Kairi un Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi mācīsimies gatavot dažādas piena un šokolādes konfektes mājas apstākļos. Cena 25Ls


12. novembris plkst. 18:00 Francijas kulinārā darbnīca ar Ingu Klaniņu. Franču svētku ēdieni


Šajā reizē viesosimies Franču mājā ģimenes svētku laikā. Noskaidrosim un izmēģināsim Francijas svētku galda tradīcijas un garšosim to, ko francūži ēd svētkos. Gatavosim vīģu vistas aknu salātus, pīli apelsīnos, kā arī St Jacques ar Sabayon mērci. Pagaršoim arī atbilstošus vīnus. Kursa cena 25 Ls


13. novembris plkst. 18:00  Vīna Meistares Valentīnas Grandānes cikla trešā nodarbība „Eiropas klasiskie sarkanvīnu stili salīdzinājumā – Rioja,  Bordeaux,  Toscana”

 
Tris Eiropas nācijām, kas likušas pamatus vīna kultūrai pasaulē  - spāņiem, frančiem un itāliešiem, nebūt nav vienots uzskats par vīna garšas etalonu. Kādas ir smaržas un garšas atšķirības starp laika pārbaudi izturējušajiem klasikas pārstāvjiem Rioju, Bordeaux un Chianti un kā tie reaģē uz pārmaiņu vējiem vīna pasaulē – tas būs sarunas temats šajā nodarbībā. Kursa cena 35 Ls
 
17. novembris plkst. 13:00 Šefpavāra Kārļa Roberta Celma kurss „Dienvidamerikas garšas”

Šajā kursā atraktīvas, Sietlā dzimušais šefs stāstīs, rādīs un atļaus nogaršot dažādus ēdienus no Dienvidamerikas. Dalīsies savā pieredzē un zināšanās, kuras ieguvis mācoties Kalifornijas Cordon Bleu kulinārajā akadēmijā. Kursa cena 30 Ls
 
19. novembris plkst. 18:00 Vīnziņa Ginta Sniedzes speciālā degustācija Pa Ruma izcelsmes pēdām
 
Ruma vēsture ir tikpat nozīmīga un sena kā cukura vēsture. Cik vien ilgi cilvēki ir ražojuši cukuru, izmantojot cukurniedres, tik ilgi ir ticis gatavots šis spirtotais dzēriens ar saldo garšu, kurš sākotnēji kalpoja kā zāles pret dažādām tropu slimībām. Pasaules apceļotāji cukurniedri ir atklājuši un veduši no vienas vietas uz otru, meklējot tai vislabvēlīgākos augšanas apstākļus, tāpēc rums var nākt no ļoti dažādām teritorijām un reģioniem. Karību salu reģions ir izrādījies viens no veiksmīgākajiem cukurniedru audzēšanā un arī ruma ražošanā, no šejienes arī interesantākais un kvalitatīvākais rums. Par to un daudz ko citu Ginta Sniedzes aizraujošajā degustācijā. Piemeklēsim arī atbilstošus eksotiskus ēdienus. Cena 35Ls
 
24. novembris plkst. 13:00 Jaunumi pasaules konditorejā. Maija un Jānis Kairi
 
Tikko atgriezušies no vienas no lielākajām profesionālajām konditorejas izstādēm Vācijā, meistari dalīsies ar jaunajiem iespaidiem un tendencēm konditorejā un saldo ēdienu gatavošanā. Šis kurss būs interesants gan profesionāļiem, gan arī visiem interesentiem, kurus aizrauj saldā pasaule. Kursa cena 25Ls
 
26. novembrī plkst. 18:00 Francijas konditorejas klasika ar Ingu Kalniņu.
 
Šoreiz gatavosim īstos klasiskos franču desertus: peldošās salas, bumbierus Belle Helene, klasisko rīsu pudiņu ar melnajiem rīsiem un mandeļu pienu, ziemai piemērotās greipfrūtu tartes ar olbaltuma cepurīti. Kursa cena 25 Ls
 
27. novembris plkst. 18:00 Vīna vakariņas Izzināsim Toskānas vīnus
 
Vīnzinis Gints Sniedze šoreiz stāstīs un kopā degustēsim dažādus Toskānas vīnus. Toskāna ir viens no pazīstamākajiem un lielākajiem vīna ražošanas reģioniem Itālijā. Reģions ir mājvieta ļoti slavenajiem Chianti vīniem un, varbūt, Latvijā mazāk zināmajiem Brunello di Montalcino un Vino Nobile de Montepulciano. Kā jau ierasts, Viesistabas šefs vīniem piemēros garšīgas vakariņas. Kursa cena 30Ls
 
28. novembris plkst. 18:00 Latvijas medījumi mūsdienīgās garšās. Māris Astičs
 
Atraktīvais un ļoti talantīgais restorānu Gardēnija un Desderata šefpavārs Māris Astičs vadīs Latvijas medījumu gaļas gatavošanas meistarklasi. Iedziļināsimies medījumu pagatavošanas noslēpumos un raudzīsimies, kādas mērces un piedevas ir piemērotas medījumiem. Klāt pievienosim atbilstošus vīnus. Kursa cena 30Ls
 

Kursi notiek:


Viesistabā Kazarmās

Jēkaba Kazarmās 2b – otrajā stāvā

Torņa ielā 4, LV-1050, Rīgā

Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: kristine@macibucentrs.com, kaspars@macibucentrs.com, agate@macibucentrs.com

Apmaksas kārtība:


Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu pirms kursa vai arī skaidrā naudā un ar karti uz vietas pie mums Viesistabā.

Grupām lielākām par trīs personām priekšapmaksa obligāta.

Lai saņemtu atlaides par nodarbību ciklu, nodarbības jāapmaksā pilnībā.

Rezervējot un apmaksājot vairāk nekā 3 nodarbības ar vienu maksājumu, tiks piemērota 10% atlaide.

 



 

Viesistaba Kazarmās
Torņa iela 4, Jēkaba Kazarmas 2B, 2. stāvs
pasts@macibucentrs.com
Telefons: +371 262 721 79, +371 270 393 79
 

  

Saistītie raksti

Kapsulas ledusskapis – jauna tendence, kas ietaupa laiku un naudu
Kurš senāks – karote, dakša vai nazis?
Marta mēneša tēma -Francija. Atklāta izstāde Vins de Bordeaux
Atvērta pieteikšanās konkursiem Latvijas 2022.gada pavārs/pavārzellis, Novada garša, Zero wasste challange
Eksperti: sāls patēriņa samazināšanai jābūt globālai prioritātei


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts