Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

13.09.2011

Kivi pozitīvās īpašības

Kivi lietošana uzturā palīdz saglabāt labu veselību. Šajā rakstā apkopotas piecas pozitīvas šī augļa īpašības, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību.

1. Kivi kavē kardiovaskulāro slimību attīstību.
Oslo universitātes pētnieki atklājuši, ka kivi iedarbojas tāpat kā aspirīns, taču kivi nerada kuņģa-zarnu trakta iekaisumus. Pētījuma laikā tika atklāts, ka, mēneša laikā, ik dienu lietojot vienu kivi, par 15% samazinājās triglicerīdu daudzums asinīs.

2. Kivi palīdz saglabāt acu jaunību.
Kivi satur luteīnu un zeaksantīnu. Pirmā no šīm vielām ir būtiska, jo filtrē starus, kas negatīvi iedarbojas uz redzi, kā arī kavē vecuma makulas deģenerācijas, glaukomas un kataraktas rašanos. Turpretī, zeaksantīns saglabā acu jaunību, veicinot luteīna darbību.

3. Kivi var lietot pret vīriešu impotenci.
Kivi satur aminoskābes arginīnu, kam esot būtiska loma impotences mazināšanai.

4. Kivi samazina grumbu rašanos.
Kivi satur antioksidantus, kas ir būtiski, lai saglabātu ādas elastību un jaunību. Paralēli kivi ikdienas lietošanai uzturā šai gadījumā var lietot arī sejas maskas, kivi mīkstumu samaisot ar tējkaroti eļļas un citrona sulas.

5. Pirms grūtniecības.
Ja jūs esat nolēmusi kļūt par māti, apēdiet pa vienam kivi dienā, kas jums nodrošinās nepieciešamo folātu (B grupas vitamīnu) daudzumu. Tie ir nepieciešami, lai mazinātu dažādus nervu sistēmas traucējumus, norāda pētnieki.

 

Ilze Mežniece

  

Saistītie raksti

KOKTEIĻU AKADĒMIJA
Burgers ar „Baltic Wild” brieža gaļu (recepte)
23. martā seminārs -Gelato gatavošana un degustācija
Inkomercs K- profesionālo virtuves un tirdzniecības iekārtu izpārdošana
Džeimija Olivera receptes: gardas garneles Austrumu gaumē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts