Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

02.05.2018

Siera kūka svētku galdam

Siera kūka var būt dažādās variācijās, formās un garšās. Pagaršo siera kūkas saldējumu, kā arī pagatavo mazās siera kūciņas vai arī kārtaino siera kūku. Ar aveņu, karameļu un citrona garšu nekad nenokļūdīsies!

Miniatūras krēmsiera kūciņas ar gaisīgu aveņu pildījumu
12 kēksu formiņas 1,5 stunda

Sastāvdaļas

Pamatnes sastāvdaļas
8 Digestive cepumi
25 g kausēta sviesta
1 ēdamkar. Dansukker Farīna cukura

Aveņu pildījumam
150 g aveņu
2 ēdamkar. Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Siera masas pildījumam
135 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēdamkar. miltu
400 g krēmsiera
1 tējkar. rīvētas citrona miziņas
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 lielas olas
2 ēdamkar. saldā krējuma


Cepškrāsni uzkarsē līdz 175°C.



Cepumus sasmalcina un sajauc ar sviestu un Farīna cukuru. Masu sadala 12 kēksu formiņās un izlīdzina. Cep cepeškrāsnī 5 minūtes 175°C.

Sablendē avenes, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Masu izberž caur smalku sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem.

Sajauc miltus, gaišo Muscovado un vaniļas cukurus, pievieno krēmsieru un citrona miziņu, kārtīgi izmaisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pa vienai pievieno olas un rūpīgi izmaisa. Iemaisa saldo krējumu.

Gatavo masu sadala 12 kēksu formiņās. Katrā formiņā ar aveņu biezeni uzzīmē apli un ar kociņu papildina zīmējumu. Cep 175 °C ,15 – 20 minūtes.

Kūciņas atdzesē istabas temperatūrā. Kad atdzisušas, liek ledusskapī, lai pasniegtu patīkami vēsas. Dekorē ar svaigām avenēm.

Šo recepti sastādīja
Dan Sukker

  

Saistītie raksti

Tendences un inovācijas viesnīcu jomā digitālo tehnoloģiju laikmetā (prezentācijas)
7 fakti, ko tu nezināji par kruasāniem
Ēst ar baudu
Laura Žukovska-Supe: Latvija ir unikāla ar vairākām lietām
Bērzu sula un interesanti eksperimenti tējas gatavošanā. Recepte.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts