Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

11.09.2016

Gaisīga ābolu kūku

Svētdien visā pasaulē un arī Latvijā atzīmēsim Tēva dienu. Tādēļ iesakam palutināt savu tēvu ar gardu ābolu – Čedaras siera drumstalkūku. Pievienojot tvaiku, tā kļūs īpaši gaisīga, un āboli kusīs uz mēles! 

Jau kādu laiku gatavot maltīti tvaika cepeškrāsnī nav tikai smalku restorānu priekšrocība - nu tas ir iespējams arī mājas apstākļos. 

Cepeškrāsns ar tvaika funkciju ļauj ēdienam saglabāt organismam vērtīgās uzturvielas, tajā pašā laikā uzlabojot tā garšu un tekstūru.

''Cepeškrāsnī ar tvaika funkciju iespējams pagatavot gan ārkārtīgi gardus gaļas ēdienus, gan arī izcept maizi, kūkas un citus konditorejas izstrādājumus,'' stāsta Jānis Cimdiņš. ''Maize, kūkas un konditorejas izstrādājumi ar tvaika palīdzību iegūs izteiktāku krāsu, garšu un kraukšķīgu garoziņu, reizē saglabājot arī mīkstu un gaisīgu tekstūru.'' 

Gatavot maltīti tvaika krāsnī patiesībā nav nekas sarežģīts – nepieciešams atrast sev un savām vajadzībām piemērotāko cepeškrāsni. Tirgū pieejamas gan tvaika krāsnis, kas piemērotas tikai konditorejas izstrādājumu pagatavošanai, gan arī krāsnis, kurās var ne tikai cept kūkas, bet arī pagatavot mīkstu, sulīgu gaļu ar kraukšķīgu garoziņu. Tāpat ir krāsnis, kuras piedāvā tvaika funkciju kombinācijā ar Sous vide funkciju – īpašu vakuuma tehnoloģiju, kas ļauj pilnībā saglabāt ēdiena garšu un aromātu.

Čedaras siera drumstalkūkas recepte

Lai pagatavotu kūku, nepieciešams:

Mīklu vari izvēlēties, kura garšo vislabāk (mēs iesakām rauga mīklu); 
100 ml cukura;
150 ml miltu;
1 tējkarote kanēļa;
Pustējkarote muskatrieksta;
5 nomizoti āboli, sagriezti šķēlītēs;
100 ml auzu pārslas;
100 ml brūnā cukura;
50 g sviesta;
140 ml rīvēta Čedaras siera.

Uzsildit cepeškrāsni līdz 200 grādiem;
Īpašā ūdenim paredzētā tvertnē ielej ūdeni tvaikam;
Izrullē mīklu un vienmērīgi ieklāj to pīrāga traukā;
Sajauc kopā cukuru, 50 ml miltu, kanēli, muskatriekstu un labi samaisi; 
Pievieno klāt ābolus un pārklāj visu pāri mīklai;
Sajauc kopā auzu pārslas, brūno cukuru, pāri palikušos miltus un sviestu, līdz izveidojas drumstalas;
Iemaisit iekšā sieru un vienmērīgi pārkaisit pāri āboliem;
Cep 50 minūtes vai arī līdz kūka kļūst zeltaini brūna.

Lai labi garšo!


  

Saistītie raksti

Kāpēc NEDRĪKST ATLIKT automatizācijas sistēmas ieviešanu Jūsu restorānā?
Kā pagatavot grauzdētas mandeles- video
Grila sezonas tēmas profesionāļiem
Britu virtuves tēma Rīgā
Džeimijs Olivers iesaka jaunu recepti-cāļa, dārzeņu un kartupeļu sacepums


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts