Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

29.12.2013

Absinta pasniegšana

Ir dažādas Absinta pasniegšanas metodes – dažiem patīk to baudīt, sajaucot ar ūdeni.

Klasiskā absinta recepte:
25ml absinta
1 cukura graudiņš
25ml auksts ūdens bez gāzes

Virsū glāzei uzlieciet absinta karoti (karote ar caurumiem)
Karotei virsū uzlieciet cukura graudiņu.
Absintu lejiet virsū cukuram, lēni un nesteidzīgi, pēc tam drosmīgākie bārmeņi cukuru var aizdedzināt.
Lēnām pievienojiet aukstu ūdeni.
Ar karotes palīdzību enerģiski samaisiet sastāvu.
Izdzeriet ar vienu malku.

Dāmas visbiežāk absintu bauda kokteiļos. Man pašai vislabāk patika Absinthe Curacao Frappe – sajauc 30 ml absinta, ēdamkaroti Curacao apelsīnu liķiera, tējkaroti citronu sulas, 2 tējkarotes apelsīnu sulas. Visu sašeiko. Pasniedz zemajā šampānieša glāzē (champagne saoucer glass) ar sasmalcinātu ledu, pievieno apelsīna šķēli. Interesants likās arī „ Jaunavas sārtums” – sajauc ēdamkaroti absinta, 50 ml džinu un tējkaroti grenadīna. Samaisi ar ledu un izkās kokteiļu glāzē.

Man likās interesanta pavisam citādāka absinta pasniegšanas un lietošanas metode, kuru man izstāstīja draudzenes puisis, kurš pats gadu studēja Parīzē. Tiek spēlēta kāda kāršu spēle vai nu uz izģērbšanos, vai arī uz iedzeršanas principa. Zaudētājs katru reizi vai nu novelk vienu apģērba gabalu, vai arī izdzer vienu glāzīti absinta (drosmīgākie var mēģināt šotiņu, pa virsu uzdzerot ūdeni). Tas ir izvēles princips. Sevišķi nežēlīga šī spēle liekas dāmām – kad palikušas jau apakšveļā, viņas dzer absintu, kas reti kurai garšo. Izmantojot citas absinta pasniegšanas metodes ar liesmu, neaizmirsti blakus servēt ūdens glāzi. Absintu uzglabājiet pie temperatūras +16 +18, vēlams izvairīties no tiešiem saules stariem.

Nenormāls absinta pasniegšana variants nr.1


1. Old fashion glāzē ielejiet apmēram 20-30 ml sulas (biežāk tiek izmantota citruss augļu sulas, taču to var aizstāt ar kapučino kafiju, irish cream vai citu dzērienu).

2. Virsū old fashion glāzei uzlieciet konjaka glāzi un ielejiet tajā apmēra 20-30ml absinta. Pārforsēt ar daudzumu nevajag, jo būs grūti izdzert ar vienu malku vairāk kā 60ml. Iekšā uz glāzes maliņām uzberiet pavisam nedaudz cukura. Konjaka glāzi aiz kājiņas patstāvīgi groziet. Daudzi bārmeņi cukuru neber vispār.

3. Aizdedziniet absinta tvaikus un groziet konjaka glāzi līdz izkusīs cukurs (apmēram 5-10 sek). Aizrauties nevajag, jo konjaka glāzes stikls nav īpaši ugunsdrošs.

4. Pārlejiet liesmojošo šķidrumu no konjaka glāzes old fashion glāzē.

5. Konjaka glāzi novietojiet uz old fashion glāzes lai tajā koncentrētos absinta tvaiki. Pagaidiet kamēr nodzisīs liesma.

5.a Ātri pārlieciet konjaka glāzi uz salvetes (var arī nelikt – uzreiz ostiet tvaikus iebāžot degunu glāzē). Esiet uzmanīgi! Salvetei ir tendence aizdegties tikai no skatiena. Apgrieztu otrādāk kokteiļu salmiņu (vienu galu) palieciet zem konjaka glāzes.

6. Izdzeriet viltīgo sastāvu.

7. Vairākkārtīgi ieelpojiet absinta tvaikus. Efektīgāk ir ja to dara caur degunu aizspiežot vienu nāsi.


Avots: bar.lv

  

Saistītie raksti

Atklājam trīs desertu receptes no aizvadītās Restorānu nedēļas ēdienkartes
Ziemassvētki Ungurmuižā 14. decembrī no 12.00-16.00
Medus kūka (recepte)
Inovācija! "Quisk Oven Fries" ir pirmie krāsnī visātrāk pagatavojamie frī kartupeļi
Fiskars piedāvājums nedēļas nogalē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts