Jāņos jeb vislatviskākajos svētkos izsenis galdā celti ēdieni, kas sevī ietver tradīcijas. Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavotgada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus?
Lai cienastu padarīt radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, “Pica Rīga” picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā – picā.
Pikantā Jāņu pica
Pagatavošana:
Izrullējam picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērējam picas vai tomātu mērci. Sarīvējam ķimeņu sieru un ar to pārkaisām picas pamatni. Uz picas izkārtojam vistas šašlika gabaliņus un liekam krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecināmies, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņemam picu no cepeškrāsns. Sagriežam mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorējam picas virsmu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Picas mīkla 200 gr
Picu mērce (vai tomātu mērce pēc gaumes) 3 ēd.k.
Ķimeņu siers 200 gr
Vistas šašliks 100 gr
Mazsālīti gurķi 2 gab.
Zilie sīpoli 1/2
Čilli pipari 1/2
Dilles pēc garšas
Sīpolloki pēc garšas
Horeca