Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Par gaļu un gaļas izstrādājumiem

Gaļas vārīšanas ilgums:
vērša gaļa jāvāra 2,5-3 st., 
svaiga cūkas gaļa - 1,5 st., 
žāvēta - 3-3,5 st., 
jēra gaļa - 2-2,5 st., 
šķiņķis - 3-4 st., 
cūkas galva - 2,5-3 stundas.
 
Saldētu gaļu atkausē istabas temperatūrā. Nav ieteicams atkausēt gaļu, liekot to aukstā vai siltā ūdenī, jo tādējādi iet bojā daudz vērtīgu uzturvielu.

Gaļa ātrāk izsautējas mīksta, ja tai pievieno skābu tomātu biezeni, etiķi, skābu vīnu vai mazliet degvīna.

Vecu dzīvnieku gaļa ir sulīgāka, ja to pirms cepšanas ieberzē ar sinepēm. Var arī pāris stundu pirms gatavošanas gaļu pārslacīt ar etiķa vai citronu sulas un augu eļļas maisījumu.
 
Lai medījuma gaļa kļūtu sulīgāka un aromātiskāka, to iespeķo, izmantojot šim nolūkam sālīta vai žāvēta speķa strēmeles, sīpolus, ķiplokus, selerijas un burkānus.

Aknas ir garšīgākas, ja tās pirms gatavošanas stundu patur pienā.
 
Lai kotletes būtu mīkstas, maltai gaļai pievienojama nevis svaiga, bet gan kaltēta, izmērcēta baltmaize.

Gaļa buljonam jāliek vārīties aukstā ūdenī. Tad labāk atdalīsies gaļas sula un buljons būs garšīgāks
 
Lai cīsiņi vārot nepārplīstu, katlu nedrīkst karsēt uz lielas liesmas, turklāt tam neliek vāku.

Uzsildītas un neizlietotas desiņas uzglabā sāļā ūdenī.

Horeca

  

Saistītie raksti

Kaperi
Paipalu olas
Kur var iegādāties medījumu gaļu restorāniem?
Ravioli
Ko darīt, ja ēdiens ir pārsālīts


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts