Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kā zināt, ka zivs ir svaiga?


Vispirms zivi vajag novērtēt pēc smaržas, zivij noteikti nav jāož pēc vecuma vai bojājuma. Tad rūpīgi novērtējiet zivs izskatu, īpašu uzmanību pievēršot tās žaunām, krāsai un acīm.

Svaigai zivij žaunas parasti ir spilgti sarkanas, acis - dzidras, bet ne duļķainas, un krāsa - koša.

Lai būtu pavisam droši, ka zivs ir pilnībā svaiga, speciālists iesaka iegādāties dzīvu zivi.

  

Saistītie raksti

Seši padomi augļu un dārzeņu ilgstpējīgākai uzglabāšanai
Kā izvēlēties virtuves iekārtas?
Picu meistara padomi garšvielu izvēlē
Latvijā audzētā zivs- Varavīksnes forele
Kad ir labākais laiks aukstumiekārtu pārbaudei un tīrīšanai?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts