Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Glutēns

Glutēns  - augu līme vai lipeklis, tas ir ūdenī nešķīstošs proteīns, kas atrodama graudzāļu dzimtas graudaugos, galvenokārt kviešos un miežos, bet mazākā daudzumā arī rudzos, auzās un to produktos.

Glutēns piesaista ūdeni,dod kviešu miltu mīklai staipīgumu, kā arī labo cepšanas spēju.












  

Saistītie raksti

Kā rodas caurumi sierā un vai tā mizas ir ēdamas
Horeca ABC - par gaļu
Kā vislabāk uzglabāt maizi mitrā laikā?
4 iemesli, kāpēc savu dienu sākt ar tasi silta ūdens
Pienācis laiks domāt par aukstumiekārtu iegādi, pirms sācies pavasaris.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts