Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

ABC, lai tavs mājas bārs būtu bārs pa īstam

Ko darīt, ja, iepriekš nebrīdinot, pie tevis ierodas sen nesatikts draugs, paziņa vai kolēģis? Ko likt galdā un ar ko cienāt, ja pulkstenis jau pāri 22.00? Lai šādi pārsteigumi nesagādātu galvassāpes, padari dzīvi vienkāršāku – iekārto mājas bāru! Kopā ar Prike Latvija Diageo Reserve zīmola vēstnesi Edgaru Elbergu izveidojām pamata principus mājas bāra izveidei.

Vieta. Protams, sākam ar minibāra piemērotākās vietas izvēli. Jā, minibāra iegāde nebūs lētākais pirkums, tāpēc pamēģini to izveidot pats! Koka paletes, gadiem ilgi neizmantots televizora ekrāns, muca vai jebkas cits – esi radošs!
Darbarīki. Nav daudz lietu, kas tev vajadzīgas, – tikai kāda kokteiļu recepšu grāmata, dzērieni un daži bārmenim nepieciešamie instrumenti: šeikers (ar tā palīdzību sajauksi kokteiļus, kā arī atdzesēsi tos), sulas spiede, sietiņš, kas aizturēs ledu, karote ar garu kātu maisīšanai, maza stampiņa un mērglāze.

Dzērieni. Kad minibāra pamats izveidots, jāizvēlas alkoholiskie dzērieni. Ja iepriekš neesi jaucis kokteiļus, sākumā pietiks ar šādiem alkoholiskajiem dzērieniem klasisko un vienkāršāko kokteiļu pagatavošanai: džins, viskijs, tekila, rums un kāds aperitīva dzēriens. “Izvēlies dzērienus, kam piemīt īpaša garša vai smarža, tādējādi iedvesmojot sevi kokteiļu mākslai,” uzsver Prike Latvija Diageo Reserve vēstnesis.

Neaizmirsti, ka kokteiļi nesastāv tikai no alkoholiskajiem dzērieniem vien, tiem jāpievieno arī kaut kas bezalkoholisks. Tavā mājas bārā jābūt gāzētam ūdenim, ingvera alum un kādai sulai, bet viss, protams, atkarīgs no kokteiļiem, kurus vēlies pagatavot. 

Dekorācijas. Mazs, bet būtisks akcents ir arī dekorācijas, par kurām nevajadzētu aizmirst, – citrons, laims, piparmētras un bazilika zariņi. Šie mazie nieki kokteilim piešķirs šarmu.
Glāzes. “Kokteiļa raksturu veido ne tikai tā garša un smarža, bet arī vizuālais noformējums, tāpēc arī glāzes ir kokteiļa būtiska sastāvdaļa,” akcentē Edgars Elbergs. Lai sauktu savu mājas bāru par iekārtotu un varētu ar to lepoties, tajā jābūt vairāku tipu glāzēm – “vecmodīgajām” glāzēm ar rupju stiklu un biezu apakšu, parastajām ūdens/sulas glāzēm un kādai elegantai šampanieša glāzei. Šajās glāzēs varēsi viesiem pasniegt gan kokteiļus, gan citus dzērienus.

Lūk, klasikā vasaras kokteiļa recepte aukstajam laikam. Lai silti!
Sweet moment  
Sastāvdaļas: 30 ml Don Julio tekila, 2 šķipsnas sāls, 150 ml piens, 4 ē.k. piena šokolāde, 10 g stampātas piparmētru lapas.
Pagatavošana: Visas sastāvdaļas saliek katliņā un uzkarsē līdz 90 grādiem (nevajag vārīt), tad lej skaistā glāzē un dekorē ar šokolādi.

Aiga Bernsone


ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME. TĀ PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA. 

  

Saistītie raksti

Produkti, kuri zaudē kvalitāti, ja tos glabā ledusskapī
Melnās sezama sēklas
Pienācis laiks domāt par aukstumiekārtu iegādi, pirms sācies pavasaris.
HORECA ABC. Ēdināšanas uzņēmumi- restorāni un kafejnīcas
Vēlreiz par drošību grilējot


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts