Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.05.2013

Vasaras sezonu Brenguļu alus sagaida ar jaunu logo

Viena no Latvijas pazīstamākajām mazajām alus darītavām – Brenguļu alus darītava – lepojas ar savu jauno logo.

Alus darītava „Abula” teiksmainās Abula upes krastā atrodas jau kopš 1969. gada. Vēsturiskajā ēkā reiz bijušas dzirnavas.

 Nu jau vairāk nekā 40 gadus šeit tiek brūvēts tautā izslavētais tumšais un gaišais Brenguļu alus, kas atzinību guvis ar savu bagātīgo garšu buķeti. Tā rodas gan no īpašā ūdens, kas iegūts no alus darītavas pagalmā esošā 75 metru dziļurbuma, gan alus uzglabāšanas veco dzirnavu pagrabos. 

Protams, vissvarīgākās ir prasmīgas aldaru rokas, un tādas ir Brenguļu alus saimniekiem – Jurim un Mārim Freivaldiem.

Kā stāsta Māris Freivalds, logo maiņa veikta, jo vecais logo bija godam kalpojis vairāk nekā 10 gadus un pārmaiņas bija nepieciešamas. “Šīs izmaiņas ir kā atkārtots apliecinājums mūsu klientiem, ka Brenguļu alus nemaina savu augsto kvalitāti un tradicionālo pieeju tā radīšanai. 

Tā tapšanā tiek veikts dabīgais raudzēšanas process, kas nodrošina kvalitāti un unikālo garšu. Mēs lepojamies ar mūsu dzimtas alus darīšanas tradīcijām un piederību Brenguļiem, tādēļ vēlējāmies, lai to atspoguļo arī mūsu logo”.

Brenguļu alus ir nefiltrēts un nepasterizēts, līdz ar to tā derīguma termiņš ir tikai 10 dienas. 

To iespējams iegādāties atsevišķās tirdzniecības vietās lejamā veidā, kā arī vasaras alus dārzā Brenguļos. Aldari novērojuši, ka Latvijā pieprasījums pēc dzīvā alus pastāvīgi aug, īpaši vasaras sezonā. 

Visvairāk Brenguļu alus tiek pirkts ap Līgo svētkiem un var pat gadīties, ka visiem gribētājiem šis unikālais, saldi rūgtenais dzēriens nemaz nepietiek, jo pieprasījums mēdz pārsniegt alus darītavas ražošanas jaudas.



Vasaras sezonā Brenguļu alus darītava aicina viesus apmeklēt vasaras alus dārzu, kas izveidots blakus alus darītavai, kur ikviens var baudīt tradīcijām bagāto Brenguļu alu.



SIA ‘’ABULA’’

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts