Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

08.05.2021

Trīs gardas idejas īpašajām Māmiņdienas brokastīm

Svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt. Viens zīmē zīmējumu, cits saplūc smaržīgas narcises dārzā, vēl kāds dāvina gardumus. Kā būtu, ja šogad māmiņu pārsteigtu ar paša gatavotām gardām brokastīm? Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis un Rimi Bērniem eksperti Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi dalās ar trim receptēm, kā šogad iepriecināt mammu. 

Smildziņu bērni katru gadu Māmiņdienā iepriecina savu mammu Ingu ar dažādiem pārsteigumiem. “Mammai un arī mums pašiem vislabāk patīk ēdamās dāvanas, jo tās rada prieku gan mums, gan mūsu vēderiem,” smejoties stāsta Sāra. Klāvs Smildziņš atklāj – dāvināt kaut ko ēdamu ir forši arī tāpēc, ka mājās nekrājas mantas: ir foršā dāvināšanas sajūta, bet pēc tam nav jādomā, kurā plauktā šīs dāvanas likt. 

“Nevari izdomāt, kura recepte mammai garšos labāk – sāļā vai saldā? Mutē kūstošais konfekšu deserts, kūpošais brokastu sendvičs un izsmalcinātās brokastis ar lasi un sparģeļiem – izmēģini tās visas!” Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis Mātes dienas rītā iesaka nodoties kulinārajiem eksperimentiem virtuvē. 

Konfekšu deserts
Nepieciešams
200 g kulinārijas biezpiena
Sauja zemeņu
5–7 konfektes “Bārbele”
250 ml saldā krējuma
Mandeļu skaidiņas

Pagatavošana
Konfektes sablendē miltos un ber bļodā. Pievieno saldo krējumu un kulinārijas biezpienu. Visu kārtīgi izmaisi, līdz izveidojas krēmīga masa. Zemenes griez uz pusēm un kārto deserta trauciņā. Tām virsū liec sakulto krēmu un pārber mandeļu skaidiņas. Pārkaisi atlikušos konfekšu miltus.

Brokastu sendvičs
Nepieciešams
Tortilja
1 ēdamkarote krēmsiera
1 ēdamkarote saulē kaltētu tomātu pesto
Šķipsna siera pulvera
2 šķēles siera 

Pagatavošana
Uz tortiljas smērē krēmsieru un saulē kaltētu tomātu pesto. Pārber šķipsnu siera pulvera un pa virsu liec siera šķēles. Tortiljas cieši aizloki un liec tosterī cepties.

Izsmalcinātās brokastis
Nepieciešams
Liela šķēle auksti kūpināta laša
1 ēdamkarote krējuma
150 g krēmsiera
1 tējkarote mārrutku
Šķipsna diļļu
Tējkarote kaperu
8sparģeļi
Daži redīsi
Zaļumi
Pikanto garšvielu eļļa

Pagatavošana
Auksti kūpināto lasi liec blenderī, pievieno krējumu, krēmsieru, mārrutkus, šķipsnu diļļu un sablendē. Sāļajam laša krēmam pievieno kaperus un izmaisi. Sparģeļus vārai vienu minūti un liec mazliet nožūt. Laša krēmu liec uz šķīvja, virsū kārto šķēlītēs sagrieztu redīsu un zaļumus. Sparģeļus izkārto apkārt krēmam un uzpili nedaudz pikantās garšvielu eļļas.



Elīna Šakirova 



  

Vēl ziņas

Pārgājienu aktīvās sezonas jaunumi
Kuldīgā tiek atjaunota garda tradīcija "Kūka + kafija"
Fazer Bakery Baltic apsver iespēju koncentrēt ražošanu Ogrē
Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts