Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

24.09.2019

Tiek precizēts Pārtikas aprites uzraudzības likums

Pārtikas uzņēmumam turpmāk par neatbilstošiem pārtikas nekaitīguma rādītāju rezultātiem un neatbilstību novēršanā īstenotajiem pasākumiem nekavējoties būs jāinformē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), paredz otrdien valdības apstiprinātie Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotie grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā.

Iepriekš likumā bija noteikts, ka pārtikas uzņēmuma pienākums ir veikt paškontroli, novērst jebkuru darbību vai procesu, kas nelabvēlīgi ietekmē pārtikas nekaitīgumu, un nodrošināt attiecīgās pārtikas aprites drošības procedūras vai kontroles pasākumus, to ieviešanu pārtikas saglabāšanā un pārbaudē.

Arī turpmāk likumā saglabāts pienākums pārtikas uzņēmumam veikt paškontroli un novērst jebkuru darbību vai procesu, kas var nelabvēlīgi ietekmēt pārtikas nekaitīgumu, taču turpmāk par neatbilstošiem pārtikas nekaitīguma rādītāju rezultātiem un neatbilstību novēršanā īstenotajiem pasākumiem pārtikas uzņēmumiem būs nekavējoties jāinformē attiecīgo PVD teritoriālo struktūrvienību.

ZM norāda, ka likumā noteiktos pārtikas uzņēmumu pienākumus nepieciešamas precizēt, ņemot vērā konstatētos pārtikas uzņēmumu pārkāpumus, dienestam laikus neziņojot par paškontroles laboratoriskajos izmeklējumos konstatētajām neatbilstībām un veiktajām darbībām piesārņotas pārtikas izplatīšanas novēršanā.

Likumā precizēts arī pilnvarojums Ministru kabinetam sagatavot izmantošanai pārtikā aizliegto augu sarakstu.

Tāpat likumā noteiktas kompetentās iestādes un koordinācijas iestādes funkcijas PVD, kā arī precizētas institūta «BIOR» kā references laboratorijas funkcijas - «BIOR» jānodrošina laboratorisko izmeklēšanu saistībā ar dienesta īstenoto valsts uzraudzību un kontroli, kā arī jāpilda references laboratorijas funkcijas.

Paredzēts, ka likumprojektā ietvertās normas stāsies spēkā līdz 2019.gada 14.decembrim.

Grozījumi likumā vēl jāapstiprina Saeimai.

Avots: ZM

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts