Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

15.10.2012

„Spilvā” turpinās sezonas ogu un dārzeņu iepirkumi.

Darba kārtībā – 261,2 tonnas ogu, mārrutku un pelēko zirņu

„Spilvas” ražotnē no šī gada ražas jau iepirktas 268,7 tonnas dārzeņu un ogu. Kopumā šīs sezonas dārzeņu un ogu iepirkums paredzēts 529,9 tonnu apjomā. Pateicoties iepirkumu pieaugumam atsevišķās dārzeņu grupās, iepirkto dārzeņu un ogu apjoms varētu pārsniegt plānotos apjomus. Rudenī uzņēmuma darbs un iepirkumi turpinās ar mārrutku, pelēko zirņu un ogu piegādēm, kas paredzētas vēl 261,2 tonnu apmērā.

„2012. gada sezonas dārzeņu un ogu iepirkuma gaita kopumā vērtējama apmierinoši, neskatoties uz ražu aizkavēšanos un iepirkuma cenas pieaugumu atsevišķās grupās. Dažās kategorijās pat ir izdevies iepirkt lielāku dārzeņu daudzumu par plānoto. Kabači iepirkti 40,8 tonnu apjomā, kas ir par 24% vairāk nekā plānots sākotnēji. Tāpat arī vairāk par sezonas sākumā plānoto ir iepirktas 11,1 tonnas sīpolu (+44%), 4,6 tonnas burkānu (+78%), 125,5 tonnas skābeņu (+6%), 82,4 tonnas gurķu (+11%),” informē „Spilvas” iepirkumu direktors Andrejs Trasko.

Rudens mēnešos un ziemā „Spilvā” paredzēts intensīvi iepirkt un pārstrādāt mārrutkus, pelēko zirņus, svaigas un saldētas ogas 261,2 tonnu apjomā. Oktobra vidū plānots svaigu dzērveņu iepirkums, bet gada noslēgumā arī saldētu brūkleņu, aveņu, melleņu, zemeņu un citu ogu iepirkumi.

„Spilvā” šosezon saņemts salīdzinoši daudz piedāvājumu par melleņu un brūkleņu piegādi, kas netieši norāda uz salīdzinoši labām šo ogu ražām šogad. Taču, piemēram, saldētām avenēm cena pieaugusi par 20%, zemenēm – par 30%, ķiršiem – par 35%. Tāpat būtiski augstākas iepirkumu cenas bija gurķiem (par 32% augstākas nekā 2011. gadā) un kabačiem (par 82%). 
„Viens no veidiem, kas varētu atrisināt cenu pārmaiņu problēmu, ir pirms sezonas – pavasarī – noslēgti līgumi ar konkrētām zemnieku saimniecībām par garantētiem piegāžu apjomiem un cenu. 

Tomēr līdz šim un šogad sadarbības līgumus par visa plānotā apjoma piegādi nav izdevies noslēgt jau pirms iepirkumu sezonas sākuma, ko varētu skaidrot ar to, ka liela daļa zemnieku nav gatavi parakstīt sadarbības līgumus par konkrētiem apjomiem un cenām jau pirms sezonas. 

Ceram, ka nākotnē Latvijas zemnieki spēs drošāk plānot savas saistības,” skaidro „Spilvas” iepirkumu direktors.



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums
Pirmo reizi Rīgā – sarunu un ēdienu festivāls Liels & Vegāns
Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts