Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

04.06.2015

Sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksports 2014. gadā samazinājies par 2,4%

2014. gadā Latvija eksportēja sagatavotu un konservētu zivju produkciju par 82,7 milj. eiro (0,8% no Latvijas kopējā eksporta apjoma), kas bija par 2,0 milj. eiro jeb 2,4% mazāk kā 2013. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Lielākie eksporta partneri bija Krievija (32,1% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma), Lietuva (7,8%), Zviedrija (6,3%), Vācija (5,4%), Azerbaidžāna (5,1%) un Dānija (4,7%).

2014. gadā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas izvedums uz Eiropas Savienības (ES) valstīm sasniedza 32,9 milj. eiro jeb 39,9% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma. Eksports uz NVS valstīm bija 43,3 milj. eiro jeb 52,4%, bet uz pārējām valstīm – 6,4 milj. eiro jeb 7,7%.



2014. gadā no sagatavotu un konservētu zivju produkcijas visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes par 46,6 milj. eiro (uz Krieviju – 51,9%, Ukrainu – 5,2%, Lietuvu – 4,7%), makreles par 13,6 milj. eiro (uz Zviedriju – 37,4%, Dāniju - 17,6%, Vāciju – 10,6%) un siļķes par 5,0 milj. eiro (uz Dāniju – 14,8%, Igauniju – 14,1%, Vāciju – 8,6%).

2015. gada 1. ceturksnī sagatavotu un konservētu zivju produkcijas izvedums uz ES valstīm sasniedza 10,7 milj. eiro jeb 58,9% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma. Eksports uz NVS valstīm bija 5,7 milj. eiro jeb 31,5%, bet uz pārējām valstīm – 1,7 milj. eiro jeb 9,6%.

2015. gada 1. ceturksnī Latvija eksportēja sagatavotu un konservētu zivju produkciju uz 44 pasaules valstīm. Lielākie eksporta partneri bija Krievija (18,6% no kopējā sagatavotu un konservētu zivju produkcijas eksporta apjoma), Zviedrija (13,1%), Dānija (10,8%), Vācija (8,1%), Lietuva (7,2%) un Igaunija (5,2%).





2015. gada 1. ceturksnī no sagatavotu un konservētu zivju produkcijas visvairāk tika eksportētas brētliņas un šprotes par 8,0 milj. eiro (uz Krieviju – 37,2%, Vāciju – 6,0%, Ukrainu – 5,6%), makreles par 5,4 milj. eiro (uz Zviedriju – 43,0%, Dāniju - 26,9%, Vāciju – 9,4%) un siļķes par 1,3 milj. eiro (uz Dāniju – 25,7%, Igauniju – 15,8%, Vāciju – 10,4%).

Avots: CSP

  

Vēl ziņas

Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti
Uztura speciāliste Lizete Puga: ieteicamākie ēdieni ķermeņa labsajūtai
Veiksmīgi noritējis seminārs Somijas medijiem un tūrisma nozares pārstāvjiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts