Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.05.2014

Sagatavoti priekšlikumi par atvieglojumiem uzturā ieteicamajiem produktiem

Trešdien, 28.maijā, Pārtikas nozares padomē Zemkopības ministrija informēja par darba grupas veselīgas pārtikas ražošanas un patēriņa veicināšanai paveikto: sagatavotajiem priekšlikumiem par atvieglojumiem uzturā ieteicamajiem produktiem. Izanalizējot situāciju, darba grupa ir noteikusi ikdienā lietojamās pārtikas pamatproduktus, kā arī sagatavojusi uzturā iesakāmo pārtikas produktu atlases kritērijus. Pārtikas nozares padomes sanāksmē tika diskutēts arī par valsts nodokļu stratēģiju tuvākajiem gadiem un Latvijas pārtikas ražotāju līdzdalību starptautiskajā izstādē „Expo 2015”.

„Saskaņā ar Zemkopības ministrijas priekšlikumiem ražotājiem, kas piedāvā uzturā ieteicamus produktus, atvieglojumi varētu tikt piešķirti, pretendējot uz investīciju atbalstu Lauku attīstības programmas pasākumos. Tāpat plānots īstenot uzturā ieteicamo produktu veicināšanas pasākumus, kā arī iekļaut šo produktu kritērijus kādā no brīvprātīgajām kvalitātes shēmām,” skaidro zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.


Dagnija Muceniece

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts