Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

26.08.2013

“Riga Food 2013” ietvaros notiks Gastronomijas festivālā

No 31. augusta līdz 8. septembrim jau otro reizi notiks Gastronomijas festivāls, kurā restorāni, kafejnīcas un bāri Latvijas iedzīvotājiem un viesiem prezentēs unikālu gastronomisko piedāvājumu, lai ikviens varētu izbaudīt vēl nebijušas garšas sajūtas un sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumu augsto profesionalitāti.

Gastronomijas festivāls notiek izstādes „Riga Food 2013” laikā, un tā mērķis ir popularizēt ārpus mājas ēšanas kultūru Latvijā, laužot stereotipus par to, ka patīkamas maltītes ieturēšana restorānā, kafejnīcā vai bārā ir nesamērīgi tēriņi. 

Tieši tādēļ spilgtākie Latvijas restorāni, kafejnīcas un bāri ikvienu aicinās pie sevis, lai priecētu ar ko patiešām īpašu – vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un īpašām atlaidēm. „Veidosim savu gastronomijas metropoli,” aicina festivāla rīkotāji.

Pērn festivālā gardēžus ar lieliskām maltītēm priecēja 43 dalībnieki: 

restorāns „Ambiente”, „Avalon”, „Bibliotēka N°1 restorāns”, „Burkāns”, „Dstyle Lounge”, „KID*”, „Kitchen”, „Gutenbergs”, „Kaļķu vārti”, „Ostas skati”, „Merlin”, „Colombo”, „Panda9”, „Burrito Bar”, „Tex-Mex”, „Ribs&Rock”, „Steiku Haoss”, „Spicy Affair”, „SUITE Restorāns”, „Teātra Bāra restorāns”, „Melnā Kaķa Mājas Restorāns”, alus restorāns „Merlin”, ebreju virtuves restorāns „Menora”, 3 pavāru restorāns „Tam labam būs augt”, svaigēšanas restorāns „Raw Garden”, zivju restorāns „Le Dome”, jogurta saldējumu kafejnīca „Yo Yo Frozen Yoghurt”, vīna bārs „Garage”, krodziņš „Lāsīte”, grilbārs „Alibi”, spāņu tapu bārs „Madride”, kokteiļbārs „Betty Page”, „D’vine bar”, kafejnīca „Mierā”, kultūras bārs „Sapņi un kokteiļi”, mācību un atpūtas telpa „Viesistaba Kazarmās”, kā arī kafejnīca – bārs „Bavaria”.

Atsauksmes par Gastronomijas festivālu 2012. gadā
Restorāni „Kitchen” un „Garage” 
Piedalījāmies, lai popularizētu sevi un Latvijas garšas. Festivāla ideja ļoti patīk, jo arī jutām izmaiņas. Jau pirmajās dienās nāca cilvēki un jautāja par īpašo piedāvājumu. Noteikti piedalītos atkal, jo ieguvām diez gan daudz jaunus klientus.

„BIBLIOTĒKA No1 Restorāns”
Piedalījāmies ar mērķi iepazīstināt plašāku publiku ar mūsdienu Latvijas virtuvi šefpavāra Māra Jansona izpildījumā.

 Ideja ļoti laba, tikai tā jāattīsta un jāturpina arī citus gadus.

Tā kā mūsu restorāna koncepts ietver pozicionēšanos starp Premium klases restorāniem, tad mēs vēlētos, lai starp restorāniem, kuri piedalās festivālā, būtu vairāk šāda līmeņa restorāni ar kvalitatīviem piedāvājumiem (īpaši šim festivāla veidoti tastingmenu, izmeklēts vīnu piedāvājums, ēdienos izmantoti interesanti produkti, kas nav tik plaši izplatīti un pieejami utt.).

Kafejnīca „Mierā”
Piedalījāmies, jo tas likās interesanti. Ideju vērtējam ļoti labi, jo ārzemēs ārpusmājas ēšana ir normāla parādība, bet pie mums visi tādi kūtri. Festivāla laikā noteikti bija vairāk klientu un lielāka aktivitāte.

 Arī sociālajos tīklos manījām pozitīvas izmaiņas. Priecājamies, ka piedalījāmies. Nākamgad arī noteikti piedalīsimies.

Gastronomijas festivāls notiek starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2013” laikā. To rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un producentu grupa „Piraija Event” sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu, Latvijas Bārmeņu federāciju un katru festivāla dalībuzņēmumu.


Oskars Šļakota, Gastronomijas festivāla koordinators 

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts