Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

09.02.2011

Restorānam Bergs iespaidīgs kāpums Eiropas labāko restorānu TOP 50



Portāla „The European 50 best restaurants" topā restorāns Bergs nosaukts par 40. labāko restorānu Eiropā pagājušajā gadā. Starptautiski atzītā augstākās kvalitātes 100 restorānu sarakstā no 23 valstīm Bergs bija vienīgais no Latvijas. Par labāko restorānu Eiropā atzīts Spānijas restorāns El Bulli, otrajā un trešajā vietā Lielbritānijas restorāni Le Gavroche un Maze. Salīdzinot ar 2009. gadu, restorānam Bergs kāpums par septiņām vietām.

Eiropas restorānu portāls "The European 50 best restaurants" savā mājas lapā www.theeuropean50best.com apkopo reālu pieredzi un atsauksmes no tūkstošiem klientu gada garumā par vietām, kur ieturēt maltīti. Portāla veidotāji paši pēc restorāna apmeklējuma pieņem lēmumu par tā iekļaušanu topā. Restorāna atbilstība TOP 100 tiek vērtēta pēc ēdienu sastāvdaļu kvalitātes, prasmes to pagatavot un kombinēt garšas buķeti, radošuma, atbilstības kulinārijas standartiem, noformēšanas un apkalpošanas.


Hotel Bergs un Restorāna Bergs darbinieki stažēsies Eiropas vislabākajās viesnīcās un restorānos

Viesnīca Hotel Bergs ir iesaistījusies Eiropas Savienības Leonardo da Vinči programmā, kuras ietvaros sešiem restorāna un viesnīcas darbiniekiem būs iespēja mēnesi stažēties labākajos savas nozares uzņēmumos Somijā, Francijā un Vācijā. Pavāri praktizēsies restorānos Chez Dominique Helsinkos un La Table du Gourmet Rikvevīrā Francijā. Helsinkos praktizēsies arī viesmīlis. Viesu uzņemšanas nodaļas pārstāvis un Uzkopšanas nodaļas pārstāvis praktizēsies Vācijā viesnīcā Hotel Traube Tonbach Baijersbronā. Mārketinga nodaļas darbinieks praktizēsies Vācijā viesnīcā Brandenburger Hof  Berlīnē. Minētie restorāni un viesnīcas ir iekļauti prestižajā Michelin Guide ceļvedī.

Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons jau ir bijis mēnesi ilgā pieredzes apmaiņā trīs Michelin zvaigžņu restorānā Schwarzwaldstube. Trīs Michelin zvaigznes ir augstākais novērtējums, kādu restorānam ir iespēja saņemt no vecākā un prestižākā Eiropas viesnīcu un restorānu ceļveža Michelin Guide. Tā kā Kaspars Jansons savulaik ir stažējies arī vienas un divu Michelin zvaigžņu restorānos (Atlantide* Francijā un Noma** Dānijā), tad viņam ir iespēja salīdzināt kvalitātes standartus un izprast, kādēļ restorāniem piešķir šo augsto novērtējumu. Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons par galvenajiem ieguvumiem no pieredzes apgūšanas ārvalstīs min iespēju iepazīt darba organizāciju un stilu augstākās klases restorānos, apgūt jaunas ēdienu pagatavošanas un garšas īpatnības, kā arī pilnveidot redzējumu par kulināro baudījumu kopumā.

Michelin Guide ir vecākais un prestižākais Eiropas viesnīcu un restorānu ceļvedis, kuru izdod vairāk nekā divdesmit valstīs. Michelin Guide izmanto trīs zvaigžņu sistēmu, kas apzīmē labākās viesnīcas un restorānus. Tā eksperti ik gadu kontrolē un no jauna piešķir Michelin zvaigznes restorāniem ar īpaši izcilu virtuvi.
http://www.michelinguide.com/us/index.html


Rūmenes muižā plašākas iespējas
Rūmenes muiža ir viesnīcas Hotel Bergs lauku rezidence atpūtai, pasākumiem, banketiem un konferencēm ar nakšņošanas iespējām. Rūmenes Muižas viesi tiek aicināti doties ceļojumā – atgriezties pagātnē un ļauties vienreizīgumam, ko sniedz privāta muiža, kuru senāk apdzīvojuši Baltvācu muižnieki.

Līdz šim nakšņošana tika piedāvāta Kungu mājas piecos plašos apartamentos. Tagad pilnvērtīga lauku muižas atmosfēra ir baudāma arī Staļļa ēkas piecos divstāvu apartamentos ar atsevišķu ieeju katrā apartamentā caur iekoptu priekšdārziņu, Staļļa apartamentos piedāvājam viesu izmitināšanu līdz pat 17 personām.

No šī gada ir iespēja izbaudīt pilnvērtīgu atpūtu laukos, uzturoties tikai vienā no Staļļa apartamentiem, izbaudot nesteidzīgas brokastis Kungu mājas virtuvē ar oranžēriju un izvēlēties gadalaikam un noskaņojumam atbilstošu aktīvāku vai relaksējošāku atpūtu.
Jebkurā gadījumā privātais sulainis (butlers) gādās par jūsu labsajūtu un mierpilnu atpūtu.

Rūmenes muižas koncepts atbilst starptautiski atpazīstamiem apzīmējumiem resort un executive retreat, piedāvājot atpūtas un augstākā līmeņa vadības tikšanās iespējas ar pilna servisa apkalpošanu atbilstoši darījumu un lauku elegances vērtību cienošu cilvēku prasībām ekskluzīvā muižas noslēgtībā.


Hotel Bergs galvenais darbības veids ir viesnīcas un restorāna pakalpojumu sniegšana. Viesnīca Hotel Bergs specializējas uz no ārvalstīm ienākošo un reģionālo tūrismu, piedāvājot viesu izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumus, iespēju organizēt dažāda veida saviesīgus pasākumus, konferences un seminārus, kā arī rīkojot izbraukumu banketus.

Viesnīca tika atvērta 2003. gadā, tā saviem viesiem un klientiem piedāvā 38 plašus, individuāli projektētus un iekārtotus viesu apartamentus (45 – 80m²), kas piemēroti gan īsam, gan ilgstošam uzturēšanās laikam. Uzņēmumā strādājošais personāls piedāvā piecu zvaigžņu servisa līmenim atbilstošu pakalpojumu klāstu un apkalpošanas servisu. Kopš 2009. gada papildus līdzšinējam pakalpojumu klāstam tiek piedāvāta atpūta un saviesīgi pasākumi lauku rezidencē - Rūmenes muižā, kas atrodas 100 km attālumā no Rīgas.

Par uzņēmuma panākumiem liecina 2008. gadā iegūtais Atbilstības sertifikāts, kas apliecina saņēmēja atbilstību piecu zvaigžņu klasifikācijas kategorijai. 2008. gadā viesnīca uzņemta pasaules prestižākajā mazo viesnīcu aliansē Small Luxury Hotels of the World (SLH) kā vienīgā viesnīca no Rīgas. Hotel Bergs pēdējos darbības gados saņēmis vairākas vietēja mēroga un starptautiskus atzinības:

• viesnīca nominēta par vadošo viesnīcu Latvijā „Pasaules luksuss viesnīcas balvai 2009” 

• britu izdevums Conde Nast Johansens izvirzījis Hotel Bergs apbalvojumam "Izcilākā viesnīca dizaina un inovāciju jomā"

• restorāns Bergs nominēts starp 50 labākajiem restorāniem Eiropā portāla „The European 50 best restaurants" topā

• britu izdevums Business Destinations rīkotajā „Tūrisma Balva 2008” apbalvojis viesnīcu Hotel Bergs kā labāko Austrumeiropas nelielo viesnīcu biznesa ceļotājiem.


Iveta Sprūdža,
Viesnīcas Hotel Bergs direktore

  

Vēl ziņas

Aizvadīts jau 3.starptautiskais konkurss ”Learn, Know, Do, Can, Show”
Veiksmīgi noslēgusies AEHT sagatavošanas konference Rīgā
Latvijas pavāru elite nu jau trešo reizi startē Bocuse d’Or Eiropas atlasē, Pasaules prestižākajā pavāru konkursā!
Inovatīvs sadarbības projekts - mobilā mācību lietotne viesmīlības nozarē
Kas drošāks- steiks vai nageti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts