Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

29.05.2014

Prezentē Andra Vītoliņa dizaina “Rīgas Melnā balzama ELEMENT” dāvanu kārbu

Nedēļas nogalē tika prezentēta gleznotāja un Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesora Andra Vītoliņa dizaina “Rīgas Melnā balzama ELEMENT” ekskluzīvā dāvanu kārba. Svinīgajā pasākumā mūzikas namā “Daile” mākslinieks parakstīja pirmos trīs no 3000 limited edition iepakojumiem un pasniedza sabiedrībā zināmiem vīriešiem – dīdžejam Egonam Reiteram un LNT laika ziņu sejai Kristapam Tālbergam. Viņi, tāpat kā “Rīgas Melnais balzams ELEMENT”, ir spilgti, veiksmīgi un “piedzīvojuši atšķirīgo” savā darbībā. Šai nominācijai tika izvirzīts arī fotogrāfs Valts Kleins, kurš īpašo kārbu saņēma neklātienē.



Nr. 1 “Rīgas Melnais balzams ELEMENT” limited edition kārbu pasākuma vadītāja Ketija Šēnberga un A.Vītoliņš pasniedza Egonam Reiteram kā mūsdienu popkultūras ikonai Latvijā un pasaules apceļotājam, kas nav baidījies piedzīvot atšķirīgo. Pēc kārtas otro eksemplāru no mākslinieka rokām ieguva Kristaps Tālbergs, kurš pats par sevi teicis, ka nepārtraukti ilgojas izmēģināt ko jaunu un tajā sevi pierādīt. Kristaps spēj ieraudzīt ierasto atšķirīgā gaismā, kā arī ir spilgta un unikāla publiskā persona, tāpat kā jaunākais balzama sērijas produkts. Savukārt Valts Kleins ir izvēlēts, jo nepārtraukti iegulda un attīsta sevi kā fotogrāfu, tiecoties pēc izcilības un esot radošs savā darbībā.

Gleznotājs Andris Vītoliņš pasākumā atklāja: “Vienmēr esmu vēlējies strādāt ar korporatīvo projektu, bet līdz šim bija bail, ka mākslu nomāks komerciāli nolūki. “Rīgas Melnā balzama ELEMENT” iepakojums ir labs piemērs radošā lidojuma un biznesa simbiozei.”

A.Vītoliņš atzina, ka iepakojuma radīšanas procesā ilgi bija domājis un zīmējis, radot vairāk nekā 40 skiču. Kārba ir veidota kā zobrats, dizainā izmantojot melno, sarkano un sudraba krāsu. Tā kā iepakojums ir pieejams ierobežotā daudzumā, gleznotājs katru no tiem ir parakstījis. A.Vītoliņš izrēķinājis, ka ar ietrenētu roku 300 kārbu parakstīšanai ir nepieciešama apmēram pusotra stunda aktīva darba. 

"Rīgas Melnais balzams ELEMENT" papildina preču zīmes "Rīgas Melnais balzams" dzērienu sēriju, kuru tālajā 1752.gadā aizsāka "Rīgas Melnais balzams" un 2008.gadā papildināja "Rīgas Melnais balzams ar upeņu garšu". Jaunais dzēriens radīts, ņemot vērā pasaules tendences dzērienu nozarē un izmaiņas patērētāju gaumē. Tā kompozīcijas pamatu veido tradicionālais "Rīgas Melnā balzama" dabīgu zālīšu un augu nolējums, kas papildināts ar citām oriģinālām sastāvdaļām. Tirdzniecībā tas ir pieejams kopš pagājušā gada nogales. 

Stāstot par jaunāko balzama produktu, kura ekskluzīvā sērija jau ir “Latvijas Balzams” veikalos, “Rīgas Melnā balzama” zīmola vadītājs Ģirts Liniņš vienlaikus pauda prieku, ka pērn “Rīgas Melnais balzams” ir izvirzījies par visvairāk pirkto stipro alkoholisko dzērienu Latvijā: “Balzams tiek uztverts ne tikai kā suvenīrs, lietots tīrā veidā, bet arī jaukts dažādos kokteiļos, liecinot, ka Latvijas iedzīvotāji spēj novērtēt šo sarežģīto dzērienu.” 

“Latvijas Bārmeņu federācijas” valdes loceklis un “B-bārs” bārmenis Uldis Pētersons arī piekrita, ka “Rīgas Melnais balzams” jau sen tiek izmantots kā kokteiļu sastāvdaļa, tajā pašā laikā norādot, ka tas nav vienkāršs dzēriens un jaunais “ELEMENT” ir nācis ar jauniem uzdevumiem. Bārmenis uzsver: “Balzams pats par sevi ir mākslas darbs. Jaunais balzama veids neļauj bārmeņiem atslābt, liekot nepārtraukti trenēties un izdomāt aizvien jaunas kokteiļu receptes.”

Pēc prezentācijas pasākuma “Rīgas Melnā balzama ELEMENT” limited edition sērijas tirdzniecības uzsākšana tika atzīmēta ar vērienīgām svinībām turpat mūzikas namā “Daile”. Pasākumā uzstājās grupa “Zodiac” un “Laime Pilnīga”, kā arī spēlēja dīdžejs Juri Konradi. 



Līva Jēgere

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts