Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

23.07.2019

Lietuvas iedzīvotāji dod priekšroku Jelgavā ražotiem gaļas produktiem

Lietuvā titulu „2018. gada labākais jaunais produkts pārstrādātās gaļas kategorijā” ir ieguvusi karsti kūpinātā desa Klaipedos Salami 500g, ko uzņēmums HKScan Latvia ražo Latvijā, Jelgavā. Desa Klaipedos Salami ir ieguvusi šo titulu, balstoties uz starptautiskās tirgus un patērētāju pētījumu aģentūras Nielsen nesen veiktā pētījuma rezultātiem.

Klaipedos Salami ražošana un pārdošana ir uzsākta tikai 2018. gada janvārī, bet produkts ļoti strauji ir pierādījis savu konkurētspēju un kļuvis iecienīts Lietuvas mājsaimniecībās.

Straujo produkta popularitātes pieaugumu pierāda arī tā pārdošanas rādītāji. 2018. gada 1.ceturksnī tika pārdots teju trīstūkstoš kilogramu karsti kūpinātās desas, pārdošanas apjomi turpināja augt, līdz 3. un 4. ceturksnī tika pārdoti vairāk nekā 18 tūkstoši kilogramu šī iecienītā produkta. Katru ceturksni pārdošanas apjoms vidēji pieauga par 50 procentiem. Kopumā pagājušajā gadā tika pārdotas 43,8 tonnas Klaipedos Salami karsti kūpinātās desas. 

2019. gada 1. ceturksnī Klaipedos Salami desas pārdošanas apjomi, salīdzinot ar 2018. gada attiecīgo periodu, ir pieauguši sešas reizes.

„Ņemot vērā lielo produkta pieprasījumu un iegūto atzinību Lietuvā, 2018. gada nogalē Jelgavā uzsākām arī jauna produkta ražošanu Latvijas un Igaunijas tirgum, izmantojot to pašu „Klaipedos Salami” karsti kūpinātās desas recepti, tādējādi arī kaimiņvalstis iepazīstinot ar vēl vienu gardu un konkurētspējīgu gaļas produktu katrai mājsaimniecībai,” atklāj Heino Lapiņš, HKScan Latvia pārdošanas direktors.

  

Vēl ziņas

Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts