Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.02.2016

“Latvijas balzams’’ alkoholisko dzērienu ražošanā pērn izmantojis 126 tonnas dabīgo izejvielu


“Latvijas balzams’’ alkoholisko dzērienu ražošanā pērn izmantojis 126 tonnas dabīgo izejvielu. 

Paplašinot ražoto alkoholisko dzērienu sortimentu, AS “Latvijas balzams’’ 2015.gadā iepircis un ražošanā izmantojis 126 tonnas dažādu dabīgo un augu izcelsmes izejvielu*, kas ir par 32 tonnām jeb 25% vairāk nekā pērn.    

“Izmantot dzērienu ražošanā dabīgas izejvielas nav lēti, taču tā mēs varam uzturēt augstas kvalitātes standartu un turēties pie dzērienu oriģinālajām receptūrām,” komentē AS “Latvijas balzams” ražošanas direktors Ronalds Žarinovs. “Izejvielu iegādē mums ir būtiska gan to augstā kvalitāte, gan piegādātāja spēja nodrošināt konkrēto izejvielu ilgtermiņā noteiktā daudzumā un uzticamība. Protams, izmantojam arī vietējos piegādātājus, ja tas ir iespējams.  Medu, mellenes, žāvētus ābolus iepērkam no Latvijas ražotājiem, bet eksotiskākas vai retākās izejvielas no citām valstīm,” stāsta R.Žarinovs. 

Lielāko īpatsvaru dabīgo izejvielu klāstā veido dabīgo sulu koncentrāti – ābolu, upeņu, zemeņu, persiku ķiršu, brūkleņu un citas – kopumā aptuveni 98 tonnas. No tām visvairāk – 59 tonnas  ābolu sulas un 28 tonnas upeņu sulas koncentrāta. Sulu koncentrātus izmanto balzama, liķieru, sidru, kokteiļu  un dzirkstošo dzērienu ražošanai. 

Pērn iepirktas arī 9 tonnas žāvētu melleņu, 6,7 tonnas Arabica kafijas pupiņu, 4,5 tonnas žāvētu ābolu, 1,8 tonnas svaigas  ingvera saknes, 1,2 tonnas medus un citas dabīgās izejvielas. 

“Latvijas balzams” tehnologi un dzērienu meistari paši gatavo ekstraktus no dabīgajām izejvielām, piemēram, melleņu, ābolu, kafijas un citus. Tie ir  neatņemama receptūras sastāvdaļa, piemēram,  “Rīgas Melnā balzama” sērijas dzērieniem, liķieriem “Moulin de Fruits”, “Allažu ķimelis”, “Benediktīns”, kafijas liķierim “Moka” un „Black Balsam” sērijas kokteiļiem. Dabīgas sastāvdaļas ir arī tādiem stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem kā “Hektors”, brendijiem “Bonaparte” un “Grand Cavalier Exclusive”, „Ingvera rūgtais”, kā arī degvīniem no LB Infusion sērijas.  

*(neskaitot graudu spirtu, vīnmateriālu un cukuru)






Dana Hasana

  

Vēl ziņas

Recepte: Roberto Meloni gatavo pastu krēmīgā diļļu mērcē
Latvieši ik gadu izdzer vairāk nekā 1,5 miljonus tasīšu kafijas
Latvijas dabas tūrisma piedāvājums pārsteidz britu tūroperatorus
Ādažu čipsi un Selga triumfē “Gada augu produkts 2023" aptaujā
Svinēsim Jāņus Dzegužkalnā!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts