Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

10.05.2014

Dārzeņu pārstrādes sezona “Spilvā” ir sākusies!

Paredzēts iepirkt 150 tonnas skābeņu un uz sezonas laiku atvērt papildu 25 darbavietas

Šonedēļ uzņēmumā “Spilva” sākusies dārzeņu iepirkumu un pārstrādes sezona. Jau tradicionāli pirmās Latvijas dārzu veltes, kas gatavas konservēšanai, ir skābenes. Šogad paredzēts iepirkt 150 tonnas skābeņu, kas tiek piegādātas galvenokārt no Cēsu novada. Kopējie “Spilvas” plāni šai sezonai paredz dārzeņu iepirkumu 650-700 tonnu apmērā.

Aizvadītās dārzeņu sezonas ražas “Spilvā” iepirktas 674,7 tonnu apjomā, no kā lielāko apjomu veidoja skābenes, kabači, gurķi, mārrutki, saldie pirpari, baklažāni, pelēkie zirņi, sīpoli. 

Šosezon dārzeņu pārstrādes apjoms paredzēts līdzīgs; šīs sezonas plānotās lielākās dārzeņu iepirkumu pozīcijas ir – skābenes (150 tonnas), gurķi (138 tonnas), kabači (33 tonnas), saldie pipari (18 tonnas), sīpoli (10 tonnas), baklažāni (8 tonnas), ķirbji (8 tonnas). Savukārt mārrutku un pelēko zirņu iepirkuma plāni būs zināmi sezonas gaitā.

“Dārzeņu pārstrādes sezonas aktīvākajā laika posmā “Spilvas” ražotnē Babītes novada Spilvē plānots sezonas darbiem atvērt papildu 25 darbavietas. Paredzētais sezonas darbu laika posms ir 2 mēneši (jūlijs – augusts) – “karstākais” sezonas laika posms, kad “Spilvas” pašu darba resursiem nebūs iespējams tikt galā ar dārzeņu sezonas darbiem – dārzeņu šķirošanu, fasēšanu, konservēšanu,” informē “Spilvas” ražošanas direktore Egita Bērziņa.



Andris Zeļenkovs

  

Vēl ziņas

Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.
No Latvijas līdz pat Spānijas garšai – mērču saderība ar uzkodām un ēdieniem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts