Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

20.10.2011

Būs jāreģistrē uzņēmumi, kuri ražo, pārstrādā un izplata materiālus un izstrādājumus, kas nonāk saskarē ar pārtiku

Vakar, 19. oktobrī valdība apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu „Noteikumi par materiāliem un izstrādājumiem, kas paredzēti saskarei ar pārtiku”.

Noteikumi paredz, ka turpmāk Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) būs jāreģistrē visi uzņēmumi, kuri ražo, pārstrādā un izplata materiālus un izstrādājumus, kas nonāk saskarē ar pārtiku. Noteikumi nosaka, ka šo uzņēmu reģistrācija būs bezmaksas un to varēs izdarīt arī elektroniski. To uzņēmumu reģistrācija, kuri jau ir iesaistīti minētajos procesos, ir paredzēta līdz 2012. gada 1. jūlijam.

Jaunie noteikumi paredz materiālu un izstrādājumu ražošanas, pārstrādes un izplatīšanas uzņēmumu reģistrācijas, darbības apturēšanas un atjaunošanas un reģistrācijas anulēšanas kārtību. Tāpat noteikumi paredz kārtību, kādā apturama materiālu un izstrādājumu izplatīšana un izmantošana, kā arī turpmākās materiālu un izstrādājumu izmantošanas un iznīcināšanas kārtību normatīvo aktu pārkāpumu gadījumā.

Līdz šim Latvijā netika reģistrēti uzņēmumi, kas nodarbojas ar tādu materiālu un izstrādājumu ražošanu, pārstrādi un izplatīšanu, kuri paredzēti saskarei ar pārtiku. PVD kontrolē tikai tos materiālus un izstrādājumus, kas jau ir saskarē ar pārtiku. Pārtikas aprites uzraudzības likuma grozījumos tika ietverta norma, kura nosaka pilnvarojumu PVD kontrolēt materiālus un izstrādājumus, kas paredzēti saskarei ar pārtiku, kā arī to ražotāju atbilstību labas ražošanas prakses nosacījumiem, kā tas noteikts Eiropas Savienības Regulās.

Jaunie noteikumi stāsies spēkā ar 2012. gada 1. janvāri.


Plašāka informācija pieejama MK mājas lapā

Viktorija Kalniņa,
sabiedrisko attiecību speciāliste

  

Vēl ziņas

Cider World Awards un forums
Digitālie risinājumi profesionālajā izglītībā: RTRIT un Lietuvas partneru kopīgā panākumu formula
10 superprodukti
AEHT 37. ikgadējā konference un sacensības Rīgā noslēdzas ar emocionālu un svinīgu apbalvošanas ceremoniju
Pavāru konkursā Global Chef Challenge Latvijas komandai izcils sniegums


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts