Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ziņas

31.01.2012

Arī ziemā „Spilvā” turpinās sezonas dārzeņu un ogu iepirkums

 „Kopējais 2011. gada sezonas dārzeņu un ogu iepirkuma apjoms ir palielināts no oktobrī plānotajām 474 tonnām līdz 629,5 tonnām. Šosezon jau vairākas reizes esam kāpinājuši kopējos plānotos sezonas dārzeņu un ogu iepirkuma apjomus. Atkārtotu palielinājumu ir noteicis pieprasījuma pieaugums atsevišķās produktu grupās, kā arī sezonas laikā ieviesto jauno produktu izstrāde. Būtiska daļa no palielinātā ogu iepirkuma apjoma tiek novirzīta ievārījumu ražošanai, kuras apjoms 2011. gadā, salīdzinot ar 2010. gadu, ir pieaudzis 11% apjomā. Pieprasījums pēc „Spilvas” ievārījumiem pieaug ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā. 2011. gadā vien apgrozībā ir laisti 5 jauni ievārījuma veidi – Mežrozīšu, Rabarberu, Rabarberu-zemeņu, Kazeņu un Plūmju ievārījumi, ” informē „Spilvas” mārketinga direktore Dana Erciņa-Užāne. Gada nogalē „Spilvā” no Latvijas piegādātājiem iepirktas 17,5 tonnas brūkleņu, 3,87 tonnas dzērveņu, 3,5 tonnas melleņu, 16,5 tonnas pelēko zirņu, 14,3 tonnas mārrutku. Iepirkumu sezonas turpinājumā ziemā ir paredzēts saldētu ogu – brūkleņu, zemeņu, aveņu, ērkšķogu, kazeņu, jāņogu, kā arī rabarberu, ķiršu un arī mārrutku iepirkumi. „Vairāk nekā 270 tonnas jeb 66,1% no jau veiktajiem „Spilvas” 2011. gada dārzeņu un ogu iepirkumiem ir saņemti no Latvijas dārzeņu un ogu audzētājiem un piegādātājiem, bet 33,9% no sezonas piegādēm ir iepirktas ārpus Latvijas,” komentē „Spilvas” Iepirkumu nodaļas vadītāja Anda Stepanoviča. Ēdienu un ēdiena piedevu ražotājuzņēmums „Spilva” ir viens no vadošajiem augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumiem Baltijā, kas savu produkciju realizē arī eksporta tirgos gan rietumos, gan austrumos. Uzņēmuma sortimentā ietilpst desmit ēdienu un ēdiena piedevu kategorijas: tomātu mērces un kečupi; majonēzes; dresingi; konservēti dārzeņi; ievārījumi un deserti; mārrutki un sinepes; zupas un otrie ēdieni; dzērieni; tējas; garšvielas. Andris Zeļenkovs, „Spilvas” sabiedrisko attiecību konsultants

  

Vēl ziņas

Rīga kļūst par starptautiskās AEHT ikgadējās konferences un profesiju konkursu norises vietu!
Zināmi konkursu Latvijas Gada Pavārs 2024 un Pavārzellis rezultāti
Baltijā lielākais viesnīcu operators “Mogotel Hotel Group” Stokholmā atvēris pirmo “voco hotels” zīmola viesnīcu
Projekts "CATERING ADVANCED: VET Students Mobile Training Model Nr. 2023-1-LT01-KA210-VET-000157824" veiksmīgi turpinās
Riga Food 2004 no 5.09.-7.09.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts