Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Receptes

10.08.2011

Glazēti laša iesmiņi

4 porcijas

Sastāvdaļas
400-600 g laša filejas
200 g lielas, notīrītas garneles
sāls, pipari
2 ēd. kar. eļļas
koka iesmiņi

Glazūrai
1-2 ēd. kar. smalki sagriezta bazilika
1 citrona sula

50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
1/2 tējk. čili pastas "Sambal Oelek"

Garšvielu sviestam
75 g sviesta
1 ēd. kar. smalki sagrieztu diļļu
1 ēd. kar. smalki sagriezta bazilika
1 ēd. kar. smalki sagrieztu pētersīļu
1 ēd. kar. smalki sarīvētas citrona mizas
1 tējk. Dansukker pūdercukura

Sāk ar garšvielu sviestu: sajauc visas sastāvdaļas. Izveido no pagatavotā garšvielu sviesta ”desu” vai arī, izmantojot konditorejas maisiņu, izspiež sviesta ”rozes” un līdz ēdiena pasniegšanai ievieto tās ledusskapī. Pagatavo glazūru: sajauc visas sastāvdaļas katliņā un maisījumu uzvāra. Sagriež lasi lielākos kubiņos. Uzdur laša gabaliņus un garneles uz koka iesmiņiem. Pārkaisa tos ar sāli un pipariem. Pārsmērē iesmiņus ar eļļu un grilē 6-7 minūtes. Pārsmērē iesmiņus ar glazūru un grilē vēl pāris minūtes.

Novieto iesmiņus uz šķīvjiem un pārlej ar atlikušo glazūru. Ēdienu pasniedz ar piedevām: vārītiem kartupeļiem, lapu salātiem, tomātiem, citronu un garšvielu sviestu.

 

  

Saistītie raksti

Brieža gaļas gulašs
Zemeņu pīrāgs
Krēmkūka bez cepšanas
Itāliešu citronu pīrāgs
Saldskāba marināde vistas gaļai


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts