Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

09.07.2016

Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru (recepte)

16 lieli vai 24 mazi kēksiņi

Sastāvdaļas
Kēksiņiem
200 g izkausēta sviesta
4 olas
270 g  Dansukker Ekoloģiskā cukura
2 ēdamkar. Dansukker Vaniļas cukura
200 ml  piena
1 citrona miziņa
360 g miltu
2 tējkar. cepampulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g svaigu zemeņu

Glazūrai
200 g sviesta istabas temperatūrā
300 g Dansukker pūdercukura
2 ēdamkar. kaltētu zemeņu pulvera 
300 g krēmsiera
0,5 citrona sulas
3 ēdamkar. Zemeņu ievārījuma


Kēksiņiem
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 °C. Izkausē sviestu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Iecilā izkausēto sviestu, pienu un sakapātu citrona miziņu. Miltus, sodu un sāli samaisa un caur sietu iesijā mīklā. Kēksiņu pannā izkārto papīra formiņas un vienmērīgi piepilda tās ar mīklu. Kēksiņus cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes vai, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Gatavību pārbauda ar irbulīti – iedurot tam nepielīp mīkla. Pirms pasniegšanas kēksiņus dekorē ar zemeņu glazūru.

Glazūrai
Sviestu, izsijātu pūdercukuru un zemeņu pulveri sakuļ. Pievieno krēmsieru un citrona sulu. Iecilā zemeņu ievārījumu.

Horeca

  

Saistītie raksti

Pavārmāksla Eiropā
Metos profesionālo virtuves iekārtu izpārdošana
Horeca ABC-10 viesmīlības noteikumi
Raimonds Zommers iesaka: Ziemassvētku cepeša vietā – astoņkājis ar cukini un zaļajiem lapu salātiem
Rudens semestris bārmeņu skolā turpinās!


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts