Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

16.03.2016

Krēms brulē Lieldienām

4 porc.

Sastāvdaļas
200 ml trekna skābā krējuma
100 ml saldā krējuma
Norīvēta miziņa no viena apelsīna
50 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
3 olu dzeltenumi
1 ola
Sviests formiņām
Dansukker niedru cukurs „Demerara” formiņām

Šokolādes olām
100 ml trekna skābā krējuma (crème fraîche)
1 nelielas olas dzeltenums
100 g tumšās šokolādes
15 g nesālīta sviesta istabas temperatūrā 
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Dansukker niedru cukura „Demerara”


Pagatavošana

Katliņā samaisa krējumu, saldo krējumu, apelsīna miziņu un cukuru. Uzvāra. Liek malā atdzist. Ielej ūdeni platā cepešpannā un ievieto krāsnī ar temperatūru 125°C. Olu dzeltenumus un olu iemaisa atdzesētajā krējumu masā. Maisījumu caur sietu salej mazos trauciņos, kas iepriekš ietaukoti un apkaisīti ar niedru cukuru. Ieliek trauciņus peldēt ūdenī un cep apmēram pusotru stundu. Liek atdzist.

Krējumu uzvāra. Olas dzeltenumu ieliek bļodā un pārlej pāri karsto krējumu. Šokolādi sasmalcina mazos gabaliņos un ieber krējuma masā. Maisa, līdz šokolāde ir izkususi. Pievieno sviestu un vaniļas cukuru. Liek ledusskapī.

Krēma trauciņos iekaisa niedru cukuru. Liek trauciņus zem grila apmēram 5 minūtes, līdz cukurs karamelizējas. Liek atdzist.

No trifeļu masas izgriež oliņas un dekorē ar tām krēmu brulē.

  

Saistītie raksti

Avokado sadarbībā ar restorānu “Hacapuri” un šefpavāru Alekseju Pavgonenu aicina uz semināru 29. martā
Konusa picas -jaunas biznesa iespējas
14 instrumenti ideālam piegādes servisam no iikoDelivery
Galda piederumi: kura dakšiņa salātiem, kura – desertam?
Vai bioloģiskie produkti ir vērtīgāki?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts