Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

07.08.2015

Klasiskā meksikāņu salsa (recepte)

Vārds "salsa" ir tulkots no spāņu valodas un nozīmē "mērce"." 

Šī pikantā mērce tiek gatavota no tomātiem, čilli pipariem, zaļumiem, sīpoliem un ķiplokiem un ir tradicionāla meksikāņu virtuves sastāvdaļa.

To var ēst gan  frī kartupeļiem, kartupeļu čipsiem un jūras veltēm. 

Salsa mērci bieži pasniedz atsevišķā traukā, kurā iemērc to pārtiku.

Itālijā ir izplatītas "salsa verde" - no zaļajiem tomātiem, kuru pasniedz pie gaļas, zivīm vai dārzeņiem pagatavotiem virs uguns. 

Mango salsa parādījās pateicoties modernās kulinārijas eksperimentiem. To pasniedz pie baltās zivs. Persiku salsa labi garšo ar garnelēm un lasi. 

Ceptai pīlei ir piemērota zemeņu salsa.
Ananāsu salsa sader ar ceptu vistu.
Burkānu salsa -ar jēra gaļu.

Klasiskā meksikāņu salsa (recepte)

Sastāvdaļas: 
Tomāti - 3 gab. 
Sīpols - 1 gab.
4 daiviņas -ķiploki
viena citrona sula 
Čilli - 3 gab.
Sāls - 3 tējk.

Pagatavošana. Noņem tomātiem mizu. Nomizo sīpolus un ķiplokus, smalki sagriež. Smalki sagriež čilli. Visu samaisa, pievieno sāli un citrona sulu. Ja mērce ir pa biezu, var pievienot nedaudz ūdens. Ielikt ledusskapī uz  pusstundu. Labu Apetīti!

  

Saistītie raksti

Liekais svars Eiropā: fakti un statistika
HoReCa darbinieku darba specifika
Vietējā vīna darīšana - eksperimentāla nozare, ekskluzīvs un dārgs process
Padomi džentelmeņiem-kā dāvināt un pasniegt dzirkstošo vīnu
Kaspara Jansona TOP 3 tendences šajos Ziemassvētkos


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts