Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

12.01.2015

Franču šokolādes kūka bez miltiem (recepte)

Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem. 

Šo kūku var pasniegt īstiem šokolādes cienītājiem vai arī izcept pēcpusdienai ar draudzenēm pie kafijas tases. Pasniedziet to ar svaigu ogu mērci, kas patīkami atsvaidzinās piesātināto šokolādes garšu.

Sarežģītība: vidēja
Porcijas: 6-8
Pagatavošanas laiks: ~25 min., + cepšanai 30-35 min.

Franču šokolādes kūka bez miltiem
Nepieciešams:
Mīklai:
300g tumšās šokolādes 65%
50g sviesta
160g cukura
5 olas
60ml kafijas liķiera „Šarlote”

Dekorēšanai:
150g saldā krējuma 35%
100g tumšās šokolādes 65%
svaigas ogas

Pagatavošana:
1. Sastāvdaļu proporcijas paredzētas tortes formai ar diametru 24cm. Sagatavo tortes formu, tās pamatnē ieklājot cepamo papīru, aizspiežot apmali un lieko papīra daļu 

nogriežot. Pamatni un veidnes malas ietauko ar sviestu. 
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170C.
3. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai. 
4. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ievieto ledusskapī. Tikmēr saputo olu dzeltenumus, tiem pievienojot 2/3 cukura. Puto līdz cukurs izkusis. 
5. Olu baltumus saputo vieglās putās, turpinot pa ēdamkarotei pievienot atlikušo cukuru, līdz iegūst stingras konsistences putas. 
6. Olu dzeltenumus sajauc ar atdzisušo šokolādi, tajā iemaisot kafijas liķieri „Šarlote”. Masā iecilā olu baltumus un lej tortes formā. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 

30-35 min. Kūkas gatavību pārbauda, masā iedurot sausu koka irbulīti - ja masa tam nepielīp, kūka ir gatava. Kūku var izņemt no formas un atdzesēt. 
7. Pagatavo šokolādes mērci - šokolādi salauž nelielos gabaliņos un pārlej ar iepriekš uzkarsētu saldo krējumu. Ļauj 5 min sabiezēt, tad maisa līdz viendabīgai masai un pārlej tortei. 
8. Kūku rotā ar svaigām ogām un augļiem. 

Foto: Mārcis Baltskars 

Recepti sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)

  

Saistītie raksti

Metos: Gada izdevīgākais piedāvājums
Rīgas Restorānu nedēļa no š.g. 07.-13.oktobrim
Tehnoloģiskā projektēšana jūsu virtuvei
Rīgas restorānu nedēļa. 28. oktobris- 10. novembris
22.03. konference profesionāļiem - Tūrisms. Viesnīcas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts