Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

24.12.2014

Āte svētku galdam (recepte)

8 porcijas

sastāvdaļas:

8 šķēles āte 250 g
1 ēdamkarote sāls uz litru ūdens

Sviesta mērce:
1 glāze (3 dl) saldā krējuma
150g sviests, vēlams nesālītu
sāls, baltie pipari
sasmalcinātu pētersīļu

Piedevas:
burkāni
brokoļi
kartupeļi


Pagatavošana:

Vāra ūdeni ar sāli, tad pievieno zivju šķēles. Ļaut tam karsēties 8- 10 min- nedrīkst vārīt. Karsē līdz zivs kļūst mīksta un atbrīvojas no asakas.



Sviesta mērce:
Sagatavo sviestu kamēr zivs ievelkas.
Ievāri saldo krējumu līdz paliek biezs un ieputo/iemaisi sviestu pa gabaliņiem.
Saldais krējums nedrīkst vārīties kad maisa ar sviestu, jo tad var sadalīties.
Papildini mērci ar sali un baltajiem pipariem, pievieno pētersīļus pirms servēšanas.


Zivi servē ar sviesta mērci, vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labi der arī brokoļi.

  

Saistītie raksti

Britu virtuves tēma Rīgā
Semināri no 2.- 29. maijam
Horeca ABC. Ideālās pannas meklējumos
Krūmmellenes – veselīgas un gardas ogas ikdienas uzturā
5 labākie bāri pasaulē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts