Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.11.2017

Uztura speciāliste: gaļa ir efektīvāks dzelzs avots nekā augu valsts produkti

“Rīgas Miesnieks” pirmajā sabalansētā uztura meistarklasē uztura speciāliste Līga Balode dalījās ar mūsdienīga veselīga uztura pamatprincipiem, kā arī veidiem, kā efektīvi orientēties produktu klāstā. 
Izvēloties jebkuru iepakotu produktu, uztura speciāliste Līga Balode aicina pircējus ievērot produktu sastāvu pirms to iegādāšanās. 

Kā pētīt gaļas produktu sastāvu?
Pirmā sastāvdaļa, kas norādīta sastāvā, ir vissvarīgākā.
Otrkārt, svarīgi ievērot sastāva saraksta garumu. Jo mazāk sastāvdaļu, jo dabīgāks ir produkts. Un visbeidzot, svarīgi ir pamanīt apslēpto, kā nevēlamās E vielas un mākslīgās krāsvielas. 

Kliedējot mītus par gaļas produktu sastāvu, meistarklases apmeklētāji arī tika iepazīstināti ar zīmola “Rīgas Miesnieks” jaunās “Izlases” sērijas produktu – vārīto desu un cīsiņu – Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijā“Bior” veiktajiem analīžu rezultātiem. Tajos apstiprināts, ka šie gaļas produkti lielā daudzumā satur dzelzi, tie ir olbaltumvielām bagāti (tostarp satur arī visas neaizstājamās aminoskābes), kā arī tajos ir salīdzinoši zems holesterīna saturs.”Rīgas Miesnieks” Izlases produktu sastāvs pārliecinās teju jebkuru izvēlīgu veselīga uztura piekritēju. 

Uztura speciāliste Līga Balode atklāja, ka lai gan gaļā un dažos augu valsts produktos, ir liels daudzums dzelzs, tomēr tikai gaļas produktos atrodamo dzelzi ķermenis uzsūc krietni efektīvāk - pat līdz 40%. Augu valsts produkti, kā spināti, garantē tikai 1% - 20% dzelzs uzsūkšanos organismā. Tādējādi lai ikdienas uzturs būtu pēc iespējas pilnīgāks, tajā jāiekļauj arī gaļa.

Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Divas iedvesmojošas receptes Gavēņa laikam
Lai neiekļūtu neērtā situācijā restorānā
Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera recepšu krājumiem (recepte)
Ko Ziemassvētkos galdā ceļ citās valstīs
Der zināt


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts