Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.11.2017

Uztura speciāliste: gaļa ir efektīvāks dzelzs avots nekā augu valsts produkti

“Rīgas Miesnieks” pirmajā sabalansētā uztura meistarklasē uztura speciāliste Līga Balode dalījās ar mūsdienīga veselīga uztura pamatprincipiem, kā arī veidiem, kā efektīvi orientēties produktu klāstā. 
Izvēloties jebkuru iepakotu produktu, uztura speciāliste Līga Balode aicina pircējus ievērot produktu sastāvu pirms to iegādāšanās. 

Kā pētīt gaļas produktu sastāvu?
Pirmā sastāvdaļa, kas norādīta sastāvā, ir vissvarīgākā.
Otrkārt, svarīgi ievērot sastāva saraksta garumu. Jo mazāk sastāvdaļu, jo dabīgāks ir produkts. Un visbeidzot, svarīgi ir pamanīt apslēpto, kā nevēlamās E vielas un mākslīgās krāsvielas. 

Kliedējot mītus par gaļas produktu sastāvu, meistarklases apmeklētāji arī tika iepazīstināti ar zīmola “Rīgas Miesnieks” jaunās “Izlases” sērijas produktu – vārīto desu un cīsiņu – Pārtikas un vides izmeklējumu laboratorijā“Bior” veiktajiem analīžu rezultātiem. Tajos apstiprināts, ka šie gaļas produkti lielā daudzumā satur dzelzi, tie ir olbaltumvielām bagāti (tostarp satur arī visas neaizstājamās aminoskābes), kā arī tajos ir salīdzinoši zems holesterīna saturs.”Rīgas Miesnieks” Izlases produktu sastāvs pārliecinās teju jebkuru izvēlīgu veselīga uztura piekritēju. 

Uztura speciāliste Līga Balode atklāja, ka lai gan gaļā un dažos augu valsts produktos, ir liels daudzums dzelzs, tomēr tikai gaļas produktos atrodamo dzelzi ķermenis uzsūc krietni efektīvāk - pat līdz 40%. Augu valsts produkti, kā spināti, garantē tikai 1% - 20% dzelzs uzsūkšanos organismā. Tādējādi lai ikdienas uzturs būtu pēc iespējas pilnīgāks, tajā jāiekļauj arī gaļa.

Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Lieldienu vēlās brokastis Lieldienās pavadiet laiku ar ģimeni, izbaudot vēlās brokastis Baltic Beach Hotel restorānā il Sole vai Caviar Club!
Kā izvēlēties vīnu vakariņām un svētku galdam?
Zaļā nedēļa Berlīnē, 2021. gada 20.-21. janvārī tiešraidē
Saldējuma tendences 2016. gadā
Plānojat veidot jaunu ēdināšanas iestādi? Ar ko sākt?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts