Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

05.01.2016

Tartars

Tartars ir gaļas ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu gaļas.

To bieži pasniedz ar garšvielām- svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko, vusteras mērci u.c. 

Tartaru pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem.

Nosaukums tartars dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem  neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem. 












  

Saistītie raksti

Rudens Rīgas restorānu nedēļa no 9. oktobra
17 mīti, ko nelegālā alkohola pārdevēji stāsta saviem pircējiem?
Bar Department bārmeņu skolai 2 gadi.
Ja dzērienu pagatavo ar prieku, viss izdodas!
Uztura speciāliste: gaļa ir efektīvāks dzelzs avots nekā augu valsts produkti


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts