Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

03.09.2018

Interesanti fakti

Ir lietas, kas obligāti ir jāzina. Ir tādas, kuru nezināšana neko īsti nemaina, bet, kad pavāru un gardēžu sarunās iestājas klusumus, tad ir tomēr labi zināt dažus jokainus faktus, ar ko padalīties. Lūk šis un tas iedvesmai:

  • Mūdienās mēs apēdam par 900% vairāk brokoļu nekā pirms 20 gadiem.
  • Banāni vidēji ceļā pavada 6437 kilometrus, pirms tiek apēsti. Amerikāņi gada laikā notiesā aptuveni 12 biljonus banānu.
  • Citronos ir vairāk cukura nekā zemenēs.
  • Kā atskaites punktu laika noteikšanai, senie Inki izmantoja laiku, kas nepieciešams, lai uzvārītu kartupeli.
  • Zelta drudža laikā (1897.-1898.) Aļaskas Klondaikā kartupeļu vērtība bija pielīdzināta zeltam.
  • Medus ir vienīgais cilvēku lietotais pārtikas produkts, kas nekad nesabojājas. Ēģiptes kapenēs ir atrasts medus paveids, kas vēl joprojām ir lietojams uzturā.
  • Avokado patiesībā ir auglis, nevis dārzenis. Centrālajā un Dienvidamerikā avokado tiek audzēti lietošanai pārtikā jau vairāk nekā 10 000 gadu.
  • Zemesrieksti ir viena no dinamīta sastāvdaļām.
  • Cilvēki Aļaskā apēd divreiz vairāk saldējuma, nekā citās Amerikas daļās.
  • Visvairāk saldējuma tiek patērēts laika periodā no plkst.21:00-23:00.
  • "Baskin Robbins" kādreiz piedāvāja saldējumu ar kečupa garšu.
  • Ķirbiji satur 90% ūdens.
  • Amerikāņi noēd 0.405 kvadrātkilometrus picas vienā dienā vai arī 350 šķēles sekundē.
  • Viena no populārākajām zaļo sparģeļu šķirnēm ir nosaukta Džordža Vašingtona sievas - Martas - vārdā.
  • Pavadot vienu dienu istabas temperatūrā, ola sabojāsies vairāk, nekā pavadot nedēļu ledusskapī.
Horeca

  

Saistītie raksti

Džeimija Olivera receptes: gardas garneles Austrumu gaumē
Gavēnis - veselības uzlabošanas laiks
Apmācības PATIESA VIESMĪLĪBA restorānu, kafejnīcu un bāru personālam
Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera recepšu krājumiem (recepte)
Džeimija Olivera veselīgais vistas un ķiplokmaizes kebabs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts