Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

14.05.2016

Rabarberu sezona ir klāt (receptes)

Zemeņu un rabarberu mafini ar drupaču pārklājumu
16 gabali

Sastāvdaļas
Mafinu mīklai
100 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura 
3 olas
100 g izkausēta sviesta 
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 citrona miziņa 
400 ml rupjo maizes miltu 
100 ml dabīga jogurta
150 ml piena
10 svaigas zemenes
2 rabarberu kāti

Drupačām
50 g sviesta
100 ml miltu
100 ml Dansukker brūnā niedru cukura 
1 tējkar. drupināta kardamona


Olas ar cukuru saputo gaisīgās putās. Pievieno pienu, jogurtu un izkausētu sviestu. Iecilā miltus, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Visu kuļ, līdz masa kļūst vijīga. Uzmanīgi iecilā sakapātas zemenes un rabarberus. Masu pilda mafinu trauciņos apmēram 2/3 no tilpuma.

Drupaču sastāvdaļas sastrādā drupanā masā un pārkaisa mafiniem. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 20-25 minūtes.

Rabarberu krēms

Aptuveni 500 ml

Sastāvdaļas
500 g rabarberu
150 ml ūdens
250 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 g malta kardamona
2 olas
50 g sviesta
Rabarberus nomazgā un sagriež smalkos gabaliņos. 

Liek katliņā un vāra, līdz rabarberi ir izšķīduši. Viegli uzputo olas un iekuļ rabarberu masā. Tad masu izspiež caur sietu tīrā katliņā. 

Pievieno Ievārījuma cukuru, kardamonu un uz nelielas uguns vāra vēl 2-3 minūtes, nepārtraukti maisot. Noņem no uguns un pievieno sviestu. Tad katliņu ieliek lielā bļodā ar aukstu ūdeni un masu ar elektrisko putotāju puto, līdz tā ir atdzisusi. Ielej sterilizētās burkās. Noslēdz. Uzglabā ledusskapī.





Rabarberu parfē

4 porcijas

Sastāvdaļas
400 g rabarberu
100 ml ūdens
2 estragona zariņi
50 g Dansukker baltā smalkā cukura
50 ml Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
20 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 ml liesa skābā krējuma


Rabarberus nomazgā, sagriež smalkos gabaliņos un kopā ar estragonu liek katliņā ar ūdeni. Pārliek pāri vāku un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes. Pievieno cukuru, cukura sīrupu un vaniļas cukuru. Ļauj atdzist. Pievieno krējumu. Sakuļ maisījumu saldējuma mašīnā. Cits variants: ieliek veidnē un liek saldētavā vismaz uz 4 stundām. 
Pasniedzot var pievienot zemenes.



  

Saistītie raksti

Vīna karte- kā izvēlēties
Lolita Neimane: cik droša ir vistas gaļa Latvijas tirgū: bez hormoniem un antibiotikām?
Rudens Rīgas restorānu nedēļa jau nākamnedēl
Šeit un tagad izdevīgāk
Garneles ar laima sviestu (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts