Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

24.05.2013

Medus - unikāls produkts cilvēka veselībai

Medu mēdz dēvēt par labākajām zālēm pasaulē. Tas satur glikozi, fruktozi, olbaltumvielas un fermentus, kā arī vitamīnus, minerālvielas un organiskās skābes.

Ar šo bišu produktu, kurā piedevām atrodama vai visa Mendeļejeva tabula, mēs ārstējamies no saaukstēšanās, ierīvējam locītavas un vienkārši ēdam to tonusa uzturēšanai.

Medus ieņem vienu no pirmajām vietām pārtikas produktu kaloritātes tabulā: vienā kilogramā medus ir vairāk nekā 3000 kalorijas. Tas ir viens no nedaudzajiem produktiem, kas satur folskābi jeb B9 vitamīnu, tāpēc ir pilnīgi nepieciešams grūtniecēm. Atšķirībā no pārējiem saldumiem, medus nebojā zobu emalju, turklāt ir plaši zināms, ka tas ir lielisks imūnstimulators.

Entuziasti izmanto medu praktiski visu kaišu ārstēšanai, izņemot alerģiju. Tas ir teicams līdzeklis pret neirozēm: pret galvas sāpēm, nomāktu garastāvokli un pazeminātām darbaspējām to ēd pa 40 gramiem divas reizes dienā – pēc pusdienām un pēc vakariņām. Karoti medus var droši pievienot arī vannas ūdenim – tas paaugstinās organisma vispārīgo tonusu.




  

Saistītie raksti

Burgers ar „Baltic Wild” brieža gaļu (recepte)
Horeca ABC. Ideālās pannas meklējumos
Zināms kurš pārstāvēs Igauniju Bocuse d'Or finālā 2020 gadā
Uztura mācība. Pareiza uztura mīti un stereotipi
Ievads par garšvielām


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts