Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

24.02.2017

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām (receptes)

Mājās gatavoti zivju pirkstiņi ir lielisks veids, kā pierunāt bērnus ēst vairāk zivju. Un to pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, ir pārliecināts nenogurdināmais britu pavārs Džeimijs Olivers. 

Šī ir viena no asprātīgām un vienkāršām idejām, ar kurām, Oliveraprāt, iespējams papildināt iecienītas ģimenes maltītes. Jaunajā šovā “Džeimija supermaltītes ģimenei”, kas svētdienās skatāms kanālā “FOX Life”, pavārs patiešām nerunās par godži ogām vai “zaļajiem” dzērieniem, bet gan parādīs, kā, izmantojot vienkāršas sastāvdaļas, pagatavot veselīgus, gardus ēdienus, kas maksimāli apvieno produktu izcilās īpašības un labo garšu.

Lūk, maltīte, kas patiks ikvienam: pašu gatavoti zivju pirkstiņi, kas papildināti ar aromātisku zirņu biezeni. 

Sastāvdaļas 
450 g saldētas baltās zivs, piemēram, mencas vai pīkšas fileja
500 g saldētu zirņu
5 ēdamkarotes miltu 
1 ēdamkarote kaltētas paprikas
½ citrona, miziņa un sula 
svaigi malti melnie pipari
2 lielas lauku olas 
3 šķēles pilngraudu maizes (100g)
saulespuķu eļļa 
½ buntīte svaigu piparmētru lapu

Pagatavošana
Atsaldējiet zivi, vislabāk vakarā izņemiet no saldētavas un atstājiet uz nakti ledusskapī. Zirņus ielieciet caurdurī izlietnē un pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tos atsaldētu. Nolieciet malā. Ieberiet miltus seklā bļodā, pievienojiet papriku, citrona miziņu, šķipsniņu sāls un piparus. Citā seklā bļodā sakuliet olas. Samaliet maizi smalkās drupačās, saberiet tās uz šķīvja. 

Kad zivs atsalusi, sagrieziet filejas gareniski, aptuveni divus centimetrus platos pirkstiņos. Apvārtiet tos miltos, iemērcējiet olā, nokratiet lieko, tad apvārtiet drupačās un kārtojiet uz paplātes. (Tas būs jādara pa porcijām.) 

Uz vidējas uguns lielā, nepiedegošā pannā uzkarsējiet vienu ēdamkaroti eļļas. Lieciet virsū zivju pirkstiņus un cepiet divas līdz trīs minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies. (Tas būs jādara pa porcijām.) Gatavos pirkstiņus novietojiet uz dubultā salocītām virtuves salvetēm, lai tos nosusinātu. Ja nepieciešams, cepot nākamo porciju, pielejiet papildu eļļu. 

Tikmēr sasmalciniet zirņus līdz tie pārvēršas jaukā, gaisīgā biezenī vai arī saspaidiet tos ar dakšiņu. Ievietojiet bļodā, smalki sagrieziet un pievienojiet piparmētru lapas, izspiediet citronu sulu un pievienojiet savas iecienītās garšvielas. Labi samaisiet un pasniedziet kopā ar kraukšķīgajiem zivju pirkstiņiem un svaigiem zaļajiem salātiem. Ja vēlaties pievienot kečupu, dariet to!

Skaties “Džeimija supermaltītes ģimenei” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās plkst. 12.00.


Tija Ezeriņa

  

Saistītie raksti

Grilēts liellopu filejas steiks- tik gardi, ka mēli var norīt! (RECEPTE)
Vakars Argentīnas izcilo vīnu cienītājiem
Servējam vasaru uz šķīvja – ziedu raksti
“Latvijas Produkts” biedri varēs saņemt bezmaksas apmācības mārketinga un pārdošanas jomās
Spānijas vīni


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts